ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Γερμανικός τουρισμός: Μεικτά συναισθήματα για τις διακοπές – To 1/3 δεν έχει διάθεση για ταξίδια

Εννέα στους 10 Γερμανούς περιμένουν μια δυσάρεστη εμπειρία διακοπών φέτος και το ένα τρίτο πιστεύει ότι θα συναντήσει σκληρούς (22%) ή πολύ σκληρούς περιορισμούς (11%).

Αυτό προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Το 54% των Γερμανών που επιθυμεί να κάνει διακοπές περιμένει ότι αυτές θα είναι «κάπως περιορισμένες» εξαιτίας της κρίσης κορωνοϊού και το 9% ελπίζει για διακοπές όπως ήταν προ κορωνοϊού.

Το 14% ωστόσο δήλωσε ότι η απόλαυση των διακοπών έχει μεγαλύτερη αξία από τους περιορισμούς με το 4% να δηλώνει ότι αισθάνεται ευφορία και ανυπόμονο να κάνει διακοπές.

Αντίθετα, το 35% δήλωσε ότι δεν έχει διάθεση για διακοπές το 2020 και το 22% εξ όσων θέλουν να κάνουν διακοπές έχουν μεικτά συναισθήματα για αυτές.

Το 18% περιμένει πλούσιες διακοπές όπως ήταν την εποχή προ κορωνοϊού. Το 5% δήλωσε ότι έχει μεγαλύτερα πλάνα διακοπών από τις περασμένες χρονιές, το ένα πέμπτο μικρότερα (21%) και το 51% δήλωσε ότι δεν έχει σχέδια διακοπών για φέτος.

Εξ όσων σκοπεύουν να κάνουν διακοπές, το 36% επιθυμεί ταξίδι εντός Γερμανίας, το 30% στο εξωτερικό, το 11% εντός της περιφέρειά του και το 20% διακοπές στο σπίτι.

Το ένα πέμπτο δήλωσε ότι τη θερινή σεζόν θα κάνει τα ταξίδια που δεν έκανε την περίοδο του Πάσχα. Γι’ αυτό, το 14% επιδιώκει διακοπές ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας και το 5% σημαντικά μεγαλύτερης. Το 79% δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές επειδή τις στερήθηκε το Πάσχα.

Το 26% έχει αρνητική και το 10% πολύ αρνητική διάθεση για διακοπές καθώς τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό φαίνεται ότι κάμπτουν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν.

Το 29% θεωρεί τη συρρίκνωση της προσφοράς για διακοπές ως θετικό και πολύ θετικό στοιχείο, καθώς θεωρεί ότι θα συναντήσει λιγότερη πολυκοσμία στους προορισμούς.

Σχολιάστε