ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Γρηγόρης Τάσιος: Στο 60% θα φτάσει η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

Στο 60% εκτίμησε ότι θα φτάσει συνολικά η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων πανελλαδικά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, από τα περίπου 10.000 ξενοδοχεία τα 5.208 έχουν πάρει βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων. Χαμηλό είναι και το ποσοστό της πληρότητας από τους Βαλκάνιους τουρίστες που πέρασαν από τον Προμαχώνα το τελευταίο διάστημα, καθώς σύμφωνα με τον κ. Τάσιο φτάνει μόλις το 30%.

Σχετικά με τους ελέγχους μέσω barcode, ο κ. Τάσιος είπε ότι η εφαρμογή που υπάρχει για να καταγράφονται οι επισκέπτες που έρχονται δίνει μια πλήρη εικόνα, ωστόσο όπως είπε ο ίδιος, έχει ατέλειες οι οποίες αναμένεται να διορθωθούν.

«Η πλατφόρμα έχει θετικά σχόλια στο εξωτερικό ως προς το στόχο», πρόσθεσε. Αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό ο κ. Τάσιος σημείωσε: «Τα βρήκαμε με τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, δεν θα πω όμως το ίδιο για πολλές περιοχές της χώρας όπου οι γιατροί βρήκαν ευκαιρία να κάνουν συνδικαλισμό επάνω μας και ζητούν τιμές πολύ υψηλές» και απηύθυνε έκκληση να βάλουν «πλάτη» και οι ιδιώτες γιατροί.

Σχολιάστε