ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις στην Πρέβεζα

Από τις 21 έως τις 27 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις αντισφαίρισης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πρέβεζας,  θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Πρωτάθλημα Τένις I.T.P (International Tennis Federation).

Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF) και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) που αποτελούν και τις αναθέτουσες αρχές.

Πέρυσι η ITF αποφάσισε την αναβάθμιση της διοργάνωσης σε grade 4, γεγονός που οδηγεί στη συμμετοχή περισσότερων και καλύτερων τεχνικά αθλητών, που θα προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή διοργάνωση υπήρξαν 485 δηλώσεις συμμετοχής, από τις οποίες προκρίθηκαν 180 αθλητές από 60 χώρες.

Τα οφέλη της συγκεκριμένης διοργάνωσης εντοπίζονται τόσο στον οικονομικό όσο και στον κοινωνικό τομέα, εφόσον στο πλαίσιο της διοργάνωσης αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή αθλητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες και συνοδοί, οι οποίοι θα διαμένουν στα ξενοδοχεία της πόλης και θα επισκεφθούν τα καταστήματά της. Επιπρόσθετα, οι αθλητικοί επισκέπτες λειτουργούν ως πρεσβευτές, διαφημίζοντας την περιοχή  και τις ομορφιές της. Παράλληλα,  η αθλητική διοργάνωση προβάλλει ιδεώδη και αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, ο γόνιμος και δημιουργικός ανταγωνισμός, καθώς και η ευρωστία σώματος και πνεύματος στρέφοντας ταυτόχρονα την προσοχή στην Πρέβεζα και γενικότερα στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή του κόσμου αναμένεται να είναι σημαντική, λόγω του ότι το τένις έχει γίνει πλέον ένα πολύ αγαπητό άθλημα.

Σχολιάστε