ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας!

Η χώρα μας γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θα υπάρχει δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους!

Συγκεκριμένα, στις 27-29 Σεπτεμβρίου 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

 

Σε περίπου 100 σημεία σε όλη τη χώρα, μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι επισκέπτες τους θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις ημέρες αυτές.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και την Παρασκευή

Μουσείο Ακρόπολης είσοδος

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Τουρισμού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη από τις 5 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. (τελευταία είσοδος στις 9:30 μ.μ.). Όπως κάθε Παρασκευή, το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 12 μεσάνυχτα (τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 9000915).

Την ίδια μέρα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν στις εξής παρουσιάσεις:

Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης
Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου.
Αγγλικά: 5:30 μ.μ.
Ελληνικά: 6:30 μ.μ.
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βραδινό περίπατο μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις, με συντροφιά έναν από τους έμπειρους αρχαιολόγους του Μουσείου.
Αγγλικά: 6:00 μ.μ.
Ελληνικά: 8:00 μ.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ίδια μέρα στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 40 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Σχολιάστε