ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα των καλύτερων νέων ξενοδοχείων του Travel + Leisure για το 2022

Παρά το ταραχώδες ταξιδιωτικό τοπίο των τελευταίων ετών, η ξενοδοχειακή βιομηχανία παρέμεινε ανθεκτική και ο ρυθμός των εγκαινίων και των ανακαινίσεων δεν έχει επιβραδυνθεί.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το T+L, ερεύνησε τα ντεμπούτα και τις μεγάλες ανακαινίσεις σε 35 χώρες, εκδίδοντας την ετήσια λίστα με τα 100 καλύτερα καινούργια ξενοδοχεία παγκοσμίως.

Αναλυτικά, 41 ξενοδοχεία βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, 34 στην Ευρώπη, 9 στην Καραϊβική και στην Κεντρική και Νότια Αμερική, 8 στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, 6 στην Ασία και 2 στην Αυστραλία.

Ανάμεσα στα ξενοδοχεία αυτά, βρίσκονται και δύο ελληνικά:

Kalesma Mykonos-Μύκονος

Φορτισμένο από την ενέργεια του τόπου που γεννήθηκε, την Αλεόμανδρα, εκεί που τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ήλιου, της ποίησης και της μουσικής, έβρισκαν καταφύγιο, το Kalesma Mykonos μοιάζει φτιαγμένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και να παρασυρθεί από τις μουσικές του – που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο από τον Γιάννη Μητσοκάππα του Zucca Radio.

Το σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα των 25 σουιτών και των 2 βιλών στο χρώμα κατατεθέν των Κυκλάδων, φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή των K-Studio. Τα εύστροφα, φυσικά και χωρίς περιττολογίες εσωτερικά του, τη σφραγίδα της εσωτερικής διακοσμητικής ταυτότητας του Βαγγέλη Μπόνιου με το Studio Bonarchi. Οι υπηρεσίες του διαθέτουν τις υψηλότερες προδιαγραφές της ανά τον κόσμο πολυτελούς διαμονής. Το πιο επικοινωνιακό ωστόσο σημείο του ξενοδοχείου, είναι το ίδιο το εστιατόριο του. Δημιουργημένο από τους Έλληνες ιδιοκτήτες των Αθηναϊκών εστιατορίων Pere, Ubu and Sea Spice, το εστιατόριο Pere Ubu στο Kalesma Mykonos πρωταγωνιστεί στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά και με μία διάθεση αναβίωσης των ηλιόλουστων κυριακάτικων συναθροίσεων γύρω από το τραπέζι, η μυκονιάτικη εκδοχή του Pere Ubu είναι αφιερωμένη στην έννοια της «κοινωνίας», της σύνδεσης των καλεσμένων.

The Rooster-Αντίπαρος

Η Αντίπαρος  έχει προσελκύσει αθόρυβα ένθερμους θαυμαστές μεταξύ των γνωστών ελληνικών νησιών, οι οποίοι για χρόνια έμεναν σε απλά δωμάτια στο λιμανάκι ή σε μοντέρνες βίλες διάσπαρτες κατά μήκος της ακτογραμμής. Σήμερα, το The Rooster, το πρώτο καταφύγιο ευεξίας του νησιού, μικρό αλλά τέλεια διαμορφωμένο, αυθεντικό και διακριτικά chic, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα 16 πέτρινα σπίτια που διαθέτουν μεταξύ άλλων υπαίθρια ντους,  ιδιωτικές πισίνες και πλούσιους κήπους.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι καταπραϋντικοί, με κρεβάτια με ουρανό από θαλασσόξυλο, ενώ οι εξωτερικοί χώροι φιλοξενούν ευεργετικά γιόγκα sessions, ελληνικές γαστρονομικές προτάσεις όπως γιαούρτι  με κλωνάρια λεβάντας, κολύμπι στην όμορφη παραλία και μια βαθιά διαλογιστική θεραπεία Shirodhara στο House of Healing. Το σούρουπο, οι επισκέπτες συναντιούνται στο υπαίθριο μπαρ για πικάντικες μαργαρίτες και τάπας ιδιαίτερων ελληνικών γεύσεων, βιώνοντας μία ακόμη εμπειρία που ισορροπεί μεταξύ υγιεινών επιλογών και απόλαυσης.

 

Σχολιάστε