ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Δύο και μοναδικοί κάτοικοι σε χωριό στην Ιταλία φοράνε μάσκες και… κρατάνε αποστάσεις!

Τι κι αν είναι μόνο δύο κάτοικοι σε χωριό στην Ιταλία και γνωστοί μεταξύ τους, που δεν συναντούν άλλους ανθρώπους, φοράνε μάσκες και κρατάνε τις αποστάσεις περνώντας ένα μήνυμα σε όλους μας!

Οι δυο μοναδικοί κάτοικοι του χωριού Nortosce της Ούμπρια στην Ιταλία δίνουν σε όλους το καλό παράδειγμα και αποτελούν υπόδειγμα τήρησης των κανόνων υγιεινής που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Το Nortosce είναι ένα μικρό απομονωμένο χωριό στην Ούμπρια, με μόλις 2 κατοίκους, τον 85χρονο Τζιοβάνι Καρίλι και τον 74χρονο Τζιαμπιέρο Νόμπιλι. Ωστόσο αν και δύο μόνο άτομα σε ένα ολόκληρο χωριό, φαίνεται πως ο κορονοϊός είναι για εκείνους μεγίστης σημασίας.

Τηρούν αποστάσεις και φοράνε μάσκες

Το χωριό χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 900 μέτρων, με το τοπίο ολόγυρα να είναι μαγευτικό, καθώς το μάτι χάνεται στο πλούσιο πράσινο. Πλέον έχουν απομείνει μόνο 2 κάτοικοι σε αυτό, καθώς το χωριό ερήμωσε, με τους κατοίκους του να αναζητούν την τύχη τους σε μεγαλουπόλεις της Ιταλίας.

Παρόλα αυτά, οι δυο τους εξακολουθούν να φορούν μάσκες και να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, όπως κάνουν με ιδιαίτερο τρόπο και σε διάφορες πόλεις του κόσμου, κάθε φορά που συναντιούνται για να πιουν έναν εσπρέσο ή να πάνε μια βόλτα. “Είμαι πολύ φοβισμένος από τον κορονοϊό“, δήλωσε ο Καρίλι στο CNN Travel, συμπληρώνοντας: “Αν αρρωστήσω, είμαι μόνος μου, ποιος θα με φροντίσει; Είμαι γέρος, αλλά θέλω να συνεχίσω να μένω εδώ φροντίζοντας τα πρόβατα, τα αμπέλια, τις κυψέλες και τον οπωρώνα. Βρίσκοντας τρούφες και μανιτάρια…”.

Το Τόκιο θα άρει την απαγόρευση στα ταξίδια προς 12 χώρες!

Δείτε επίσης ποιο είναι το μέλλον του τουρισμού στη Βενετία

Οι δυο τους τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα υγιεινής, ενώ στην περίπτωση που βρεθούν για καφέ φροντίζουν να καθίσουν στα αντίθετα άκρα ενός μεγάλου τραπεζιού. Επιπλέον, στη βόλτα τους στο χωριό που κάνουν μαζί φοράνε πάντα μάσκες.

Οι δυο τους κατεβαίνουν στην πόλη μόνο όταν χρειάζονται φάρμακα ή για να δουν έναν γιατρό, αλλά δεν τους πειράζει η απομακρυσμένη περιοχή που μένουν – ειδικά κατά τη διάρκεια πανδημίας.

Σχολιάστε