ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εικοσιτρείς χώρες στο UCI Gran Fondo της Ρόδου

Εκατόν ογδόντα ποδηλάτες από 23 χώρες θα μετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα γίνει στο νησί των Ιπποτών από 21-23 Απριλίου

Περισσότεροι από 180 αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες έχουν δηλώσει μέχρι σήμερα συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών, με την επωνυμία UCI Rhodes Gran Fondo, που θα γίνει στη Ρόδο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2017 με διοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ροδήλιο, τη Sport Tour Hellas, τη Rodos Cycling και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρόδου είναι: Αγγλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιράν, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Ουκρανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβακία, Τσεχία, Τουρκία, Φινλανδία, FYROM και Ελλάδα.

Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Λουκάς Καταπόδης

Ο Λουκάς Καταπόδης, νικητής του Περυσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδηλασίας Ερασιτεχνών (που είχε γίνει επίσης στη Ρόδο) είναι έτοιμος να διεκδικήσει  και φέτος τη διάκριση στον αγώνα της Ρόδου. Κέρδισε πρόσφατα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κύπρου.

Ο διεθνής Έλλληνας άσος των πεντάλ δήλωσε για την εκδήλωση της Ρόδου: «Θα τρέξω για άλλη μια χρονιά στη χώρα μου καθαρά για τη νίκη. Είμαι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος. Κέρδισα πριν από λίγες ημέρες το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κύπρου και τον διεθνή ποδηλατικό γύρο Mastersτης Μάλτας (4 ΕΤΑΠ). Δεν με απασχολεί, πλέον, το θέμα της εξασφάλισης της πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Ερασιτεχνών που θα γίνουν στη Γαλλία και έτσι θα τρέξω χωρίς άγχος και θα επιδιώξω να πραγματοποιήσω άλλη μία καλή εμφάνιση στη χώρα μου. Εύχομαι στο φίλο μου και διευθυντή του αγώνα Γιώργο Λεβεντάκη κάθε επιτυχία στη διοργάνωση, όπου πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες.

Να ευχηθώ, επίσης, στους ξένους αθλητές που θα μετάσχουν να απολαύσουν τη διαμονή τους στη μαγευτική Ρόδο όπως και τον αγώνα με τις μαγευτικές του διαδρομές. Στους Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν εύχομαι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για διάκριση».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημαρχείου Ρόδου έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Απριλίου  14:00 αγώνας αντοχής 95 χλμ

Σάββατο 22 Απριλίου 14:00 αγώνας αντοχής 100 χλμ

Κυριακή 23 Απριλίου 10:00 20 χλμ ατομικής χρονομέτρησης

Σχολιάστε