ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ελλάδα: 11 νησιά με λίγους κατοίκους και… πολλή ομορφιά για ιδανικές διακοπές!

Πέρα από τα πολυσύχναστα και κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά, με τις ορδές τουριστών κάθε χρόνο, τα πιο γνωστά και διάσημα ανά τον κόσμο εμείς σας παρουσιάζουμε 11 πανέμορφα νησιά που μπορεί να έχουν λίγους κατοίκους αλλά η πολλή ομορφιά τους τα κάνει ξεχωριστά και πολυαγαπημένα στους ταξιδιώτες… αλλά και ιδανικά για τις εποχές που ζούμε!

Με ελάχιστους κατοίκους υπάρχουν δεκάδες νησιά βγαλμένα από τα βάθη του χρόνου τα οποία παρέχουν πλήρη γαλήνη και μια ευκαιρία να ξεφύγει κανείς από το πλήθος. Τα λιγότερο κατοικημένα από τα ελληνικά νησιά, όπου το μέσο μεταφοράς μπορεί να είναι γάιδαρος αντί για ταξί ή λεωφορείο, προσφέρουν μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες αλλά και την ευκαιρία να μάθει κανείς να μην κάνει και πολλά πράγματα.

Καστελόριζο, Δωδεκάνησα

Καστελόριζο, Δωδεκάνησα

Βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από την τουρκική ακτή και στο λιμάνι θα συναντήσετε ένα όμορφο σύμπλεγμα από σπίτια με φωτεινά χρώματα. Η Γαλάζια Σπηλιά, στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού είναι ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Χάλκη, Δωδεκάνησα

Χάλκη, Δωδεκάνησα

Δυτικά της Ρόδου, αυτό το κακοτράχαλο νησί είναι δημοφιλές στους εκδρομείς, αλλά ο μόνιμος πληθυσμός του είναι κάτω από 500 άτομα. Τα ιταλιάνικα σπίτια στο λιμάνι του Εμπορειού δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό για τους επισκέπτες.

Ψαρά

Ψαρά

Όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν σε αυτό το βόρειο νησί το 1824, 3.000 από τους 30.000 κατοίκους διέφυγαν με μικρά σκάφη, οι υπόλοιποι, προτιμώντας να πεθάνουν αντί να παραδοθούν, κατέφυγαν σε μια πυριτιδαποθήκη και ανατινάχτηκαν. Μόνο λίγοι εκδρομείς φτάνουν από την κοντινή Χίο, οπότε οι παραλίες του νησιού – Κατσούνη, Κάτω Γιαλός, Λαζαρέττα, Λάκκα και Λήμνος – είναι σχεδόν πάντα ήσυχες.

Κουφονήσια, Κυκλάδες

Κουφονήσια, Κυκλάδες

Τα Κουφονήσια είναι δύο νησιά, το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι. Αλλά το δεύτερο είναι τόσο μικροσκοπικό που είναι ακατοίκητο. Πρασινογάλαζα νερά και απάτητες ακτές περιμένουν να τις εξερευνήσετε.

Σίκινος, Κυκλάδες

Σίκινος, Κυκλάδες

Το νησί, ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, έχει κάποια από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες και οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν φιλόξενες ταβέρνες και καΐκια που φεύγουν από την Αλοπρόνοια για μακρινές παραλίες. Το Κάστρο, ένα οχυρό του 15ου αιώνα σε μια πλαγιά 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, έχει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.

Ανάφη, Κυκλάδες

Ανάφη, Κυκλάδες

Ο μόνος οικισμός σε αυτό το νησί είναι η Χώρα, που προσφέρει πλήρη απομόνωση, ενώ οι νότιες παραλίες αυξάνουν τη γοητεία αυτού του απομακρυσμένου μέρους. Συστήνεται το ταξίδι στην Καλαμιώτισσα, μοναστήρι στο νοτιοανατολικό άκρο.

Σχοινούσα, Κυκλάδες

Σχοινούσα, Κυκλάδες
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Σχοινούσα προσφέρει τον τυπικό ελληνικό συνδυασμό ανεμόμυλων, εκκλησιών και παραλιών. Ο Αλμυρός μπορεί να είναι ελκυστικός σε οικογένειες, ενώ το Αυλάκι του Παπά είναι καλό για απομόνωση. Δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά το νησί έχει καλά μονοπάτια, ή μπορείτε να νοικιάσετε μοτοποδήλατα ή ποδήλατα.

Αγαθονήσι, Δωδεκάνησα

Αγαθονήσι, Δωδεκάνησα

Το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων, το Αγαθονήσι, προσελκύει ναυτικούς, αυτούς που επιζητούν απομόνωση και φίλους της ιστορίας (εκεί βρίσκονται οι Θόλοι, ένα προβυζαντινό μνημείο μοναδικό στο Αιγαίο).

Δονούσα, Κυκλάδες

Δονούσα, Κυκλάδες

Πιστεύεται ότι ο Διόνυσος, θεός του κρασιού, επέλεξε αυτό το μικροσκοπικό νησί για να κρύψει την Αριάδνη που είχε ερωτευτεί. Οποιοσδήποτε ψάχνει για ηρεμία και απομόνωση θα είναι ευτυχισμένος εδώ.

Ηρακλειά, Κυκλάδες

Ηρακλειά, Κυκλάδες

Αναμφισβήτητα με τα ωραιότερα τοπία στις Μικρές Κυκλάδες, η Ηρακλειά έχει λίγα από πλευράς εγκαταστάσεων, αλλά πολλά από φυσικά τοπία και πανέμορφες παραλίες, μεταξύ αυτών το δημοφιλές Λιβάδι. Επτά μονοπάτια για trekking διατρέχουν το νησί για όσους επιθυμούν να το γνωρίσουν εκ των έσω, ενώ οι τοπικές λιχουδιές διακρίνονται για τον μαμαδίστικο χαρακτήρα τους.

Μαράθι

Μαράθι

Με μόλις 12 κατοίκους, είναι πιθανόν το λιγότερο κατοικημένο νησί της Ελλάδας. Εδώ θα βρείτε μόνο μια παραλία, καθόλου δρόμους, αυτοκίνητα και μαγαζιά. Λίγοι είναι οι ήχοι πέρα από το κελάηδημα των πουλιών και τα κύματα της θάλασσας. Διαθέτει έναν μικρό οικισμό και το καλοκαίρι λειτουργούν δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τον χειμώνα οι μόνοι κάτοικοι που παραμένουν είναι τρία αδέλφια, ιδιοκτήτες των καταστημάτων του νησιού.

 

Σχολιάστε