ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικός Τουρισμός: Λιγότερες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών σε σχέση με Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο

Λιγότερες ήταν οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2017 σε σχέση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως είναι η Τουρκία, η Ισπανία και η Κύπρος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των χωρών.

Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι ο αριθμός των αφίξεων των Ρώσων τουριστών στην χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου έφθασε σε 579.900 παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,7%. Με βάση αυτά τα στοιχεία ακόμη και με την πρόσθεση των στοιχείων του Δεκεμβρίου η Ελλάδα αποκλείεται να καταφέρει να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα αφίξεων Ρώσων τουριστών σε σχέση με την Τουρκία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Η Κύπρος για το σύνολο του 2017 κατάφερε να αυξήσει κατά 5,5% τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών φθάνοντας τις 824.494. Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη των αφίξεων των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία η οποία ανέκαμψε δυναμικά μετά την περυσινή μείωση. Η γειτονική χώρα το 2017 κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών κατά 444,35% φθάνοντας τα 4,7 εκατ. Επίσης, ο αριθμός των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία στην Ισπανία αυξήθηκε πέρυσι κατά 14% φθάνοντας σε 1,14 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα -με βάση τα επίσημα στοιχεία των χωρών από το 2013 που ήταν η καλύτερη χρονιά της σε επίπεδο αφίξεων Ρώσων τουριστών έως σήμερα- έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της. Την χρονιά εκείνη η Ελλάδα είχε αφίξεις 1,34 εκατ. Ρώσων τουριστών, η Ισπανία 1,58 εκατ. τουριστών, η Τουρκία 4,27 εκατ. και η Κύπρος 608.581.

Σχολιάστε