ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Ελληνο-ιταλική συνεργασία στον τουρισμό: ΕΟΤ και ΕΝΙΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για τη δημιουργία βιώσιμου τουρισμού και για την ενίσχυση της τουριστικής προσφοράς των δύο χωρών στις διεθνείς αγορές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, και της ομολόγου της από τον Τουριστικό Οργανισμό της Ιταλίας (ΕΝΙΤ), Ivana Jelinic.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ, συμμετείχαν επίσης η πρέσβις της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli, ο πρέσβης και εντεταλμένος σύμβουλος της ιταλικής κυβέρνησης, Stefano Stefanini, ο σύμβουλος της ιταλικής πρεσβείας, Andrea Canepari, και στελέχη του ΕΟΤ.

Κεντρικό θέμα που εξετάστηκε ήταν η στήριξη της υποψηφιότητας της Ρώμης ως διοργανώτρια πόλη για την Expo 2030. Συζητήθηκαν ακόμα η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την αμοιβαία προώθηση των δύο χωρών στους τομείς του οινοτουρισμού και του πολιτιστικού τουρισμού (τέχνη, λογοτεχνία, διοργάνωση φεστιβάλ και άλλων εκδηλώσεων κ.ά.), όπως επίσης η χρήση προγραμμάτων συνεργασίας ως πλατφόρμα για την ενίσχυση των τοπικών πρωτοβουλιών και τη δικτύωσή τους σε διακρατικό (Interreg Ιταλίας-Ελλάδας) και διεθνές επίπεδο (Δημιουργική Ευρώπη, πρόγραμμα ADRION, MED κ.λπ.), με τη συμμετοχή φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κα Γκερέκου δήλωσε σχετικά: «Η  Ελλάδα και η Ιταλία χαρακτηρίζονται από μια πολιτιστική -υλική και άυλη- και φυσική κληρονομιά θεμελιώδους σημασίας, που τις καθιστά μοναδικές. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις τόσο για την συντονισμένη προβολή των δύο χωρών όσο και για την υποστήριξη της Ρώμης EXPO 2030, με πλήρη από κοινού ενδυνάμωση των τριών στόχων που έχει θέσει η πόλη: Πόλη χωρίς αποκλεισμούς, διασυνδεδεμένη και βιώσιμη. Η συνεργασία αυτή θα έχει και συνέχεια, ώστε να υπάρχει ένα συνεχόμενο, σταθερό πλαίσιο αναφοράς που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε τις διμερείς σχέσεις μας και το roadmap για το 2023» .

Σχολιάστε