EΚΘΕΣΕΙΣ

Εντός του 2018 η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Δήμο Βενετίας

Την πρόθεση το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ Βενετίας και Ηρακλείου να υπογραφεί εντός του τρέχοντος έτους επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Βενετίας κ. Luigi Brugnaro κατά τη διάρκεια του τρίτου “Φόρουμ των 1000 πόλεων” που πραγματοποιήθηκε στην Γαληνοτάτη, 2 & 3 Σεπτεμβρίου.

Σε συνάντηση που είχαν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Βενετίας κ. Paola Mar και ο ομόλογος της του Δήμου Ηρακλείου κ.Gian Andrea Garancini συμφωνήθηκε το τελικό κείμενο της συνεργασίας, το οποίο θα σφραγίσει την Αδελφοποίηση και επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, του εμπορίου και της παιδείας, συμφώνησαν  

Η τελετή θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί προσεχώς από τις δυο πλευρές, οι οποίες αποφάσισαν να υλοποιήσουν μια σημαντική συνεργασία που σχεδιάζεται τα τελευταία δυο χρόνια.
Ο Εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, παρουσίασε στους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο την ιστορία, το παρόν και τα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου και είχε μεταξύ άλλων διμερείς συναντήσεις εργασίας με την Ιταλίδα Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Lucia Borgonzoni, την Διευθύντρια των Δημοτικών Μουσείων της Βενετίας κ. Gabriella Belli, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Βενετίας και Βόρειας Αδριατικής κ.Pino Musolino, την Διευθύντρια του Γραφείου Ευρώπης της UNESCO για τον Πολιτισμό και την Επιστήμη κ. Ana Luiza Thompson-Flores, καθώς και τους εκπροσώπους των πόλεων Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Νανκίνο (Κίνα), Ραμπάτ (Μαρόκο) και Λιντς (Αυστρία).

Σχολιάστε