ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ευρώπη: Διαβατήρια εμβολιασμού και για τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ; Τι λένε οι Βρυξέλλες

Ανοικτό αφήνουν οι Βρυξέλλες το ενδεχόμενο να ισχύσουν αυτό το καλοκαίρι διαβατήρια εμβολιασμού εκτός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και σε τουρίστες από τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ην. Βασιλείου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen δήλωσε ότι τα σχέδια για ένα Πράσινο Ψηφιακό Πάσο (Digital Green Pass) θα προταθούν μέσα στο Μάρτιο και ότι μπορεί να αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των ταξιδιών με διαβατήριο εμβολιασμού και από χώρες εκτός της ΕΕ.

Το Πράσινο Ψηφιακό Πάσο θα διευκολύνει τις ζωές των Ευρωπαίων, είπε, και στόχος είναι να τους δώσει σταδιακά την ευκαιρία να μετακινούνται με ασφάλεια στην ΕΕ ή διεθνώς, για λόγους εργασίας ή τουρισμού.

Πιστεύουμε, τόνισε, ότι σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος για να αναβαθμιστεί αυτό παγκοσμίως. Προς το παρόν εργαζόμαστε για μια ευρωπαϊκή λύση ως σημείο εκκίνησης και στη συνέχεια θα χρειαστεί να έλθει και ο,τιδήποτε άλλο, όπως είπε.

Χρειάζεται να το κάνουμε βήμα-βήμα και σίγουρα δεν πρόκειται για την τελική απόφαση. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παράμετροι που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, υπογράμμισε η κ. von der Leyen.

Σχολιάστε