ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Εύσημα στον ΟΛΗ από την TUI Cruises

Το παρθενικό ταξίδι κρουαζιέρας εν μέσω πανδημίας ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρακλείου από την εταιρία TUI δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για την προετοιμασία της.

Πρόκειται για μία κρουαζιέρα που θα ξεκινά από το Ηράκλειο και θα διαρκεί επτά μέρες ενώ πριν επιστρέψει στο Ηράκλειο θα κάνει στάσεις σε Κέρκυρα και Πειραιά. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί έξι φορές καθώς η TUI επέλεξε το Ηράκλειο ως home port, δηλαδή λιμάνι βάσης από όπου θα ξεκινήσει και τα ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κρουαζιέρα.

Μία κρουαζιέρα που πραγματοποιείται με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς οι 700 επιβάτες που έφτασαν αεροπορικώς στο Ηράκλειο και από το αεροδρόμιο μετέβησαν στο λιμάνι είχαν στην κατοχή τους αρνητικό τεστ που έγινε τουλάχιστον 72 ώρες πριν ταξιδέψουν από τη Γερμανία.

Όπως ανέφερε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises Wybcke Meier η συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ήταν υποδειγματική για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Μάλιστα πρόσθεσε πως στόχος της εταιρείας είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο.

Την ικανοποίηση για το πρώτο ταξίδι κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο όμως δεν έκρυψε και η Γενική Διευθύντρια Ανατολικής Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας Μαρία Δεληγιάννη τονίζοντας πως η προσπάθεια που έγινε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου μετά το πράσινο φως που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση για την επανέναρξη της κρουαζιέρας ήταν αυτή που έπρεπε ώστε να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού αλλά και όσων θα ακολουθήσουν. Μάλιστα πρόσθεσε πως όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας κρουαζιέρας είναι στραμμένα στο Ηράκλειο και αυτό δείχνει τη δυσκολία του εγχειρήματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλοίο Mein Schiff επιβιβάστηκαν συνολικά 700 επιβάτες που έφτασαν στο Ηράκλειο από τη Γερμανία με πτήση της TUI. Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν αμέσως στο λιμάνι και εκεί τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία κρουαζιέρας που υπάρχουν στον κόσμο. Πάνω στο πλοίο υπάρχουν δύο γιατροί ενώ υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας τεστ για κορωνοϊό και φυσικά η απομόνωση ύποπτων περιστατικών αφού η χωρητικότητα του πλοίου είναι 2200 άτομα περίπου.

Στο πρώτο ταξίδι που ξεκινά από το Ηράκλειο επιβιβάστηκε και η γνωστή ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος η οποία συνοδεία άλλων καλλιτεχνών θα δώσει δύο συναυλίες πάνω στο πλοίο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τη συμφωνία με την TUI για την πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ταξιδιών επισημαίνοντας πως είναι πολύ σημαντικό για το Ηράκλειο να ξεκινά και πάλι η κρουαζιέρα από το λιμάνι του και όλος ο κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο να έχει στραμμένα τα μάτια του στο λιμάνι περιμένοντας να δει πως θα εξελιχθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Όπως πρόσθεσε η συνεργασία με την TUI θα συνεχιστεί και την επόμενη άνοιξη με το στόχο της διοίκησης του ΟΛΗ να είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο μέγιστο επίπεδο και άμεση επαναφορά στα προ πανδημίας δεδομένα.

Σχετικά με τους υγειονομικούς κανόνες πάνω στο πλοίο

Για τη σταδιακή επάνοδο των κρουαζιέρων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises κατάρτισε σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που διενεργούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π. χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π. χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in) αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πλήρωση του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν από επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η TUI Cruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής τον δικό του νοσοκομειακό χώρο με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα τα μέτρα προφύλαξης βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο Robert Koch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων.

Σχολιάστε