ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ: Ρεκόρ 2,4 εκατ. αεροπορικών επιβατών μέσα σε μια μέρα

Ενώ πολλά μέρη του κόσμου έβαλαν «φρένο» στα ταξίδια για ακόμη μία φορά λόγω της ανησυχίας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, οι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών ταξίδεψαν πολύ με κάθε μέσο, ώστε να ξαναβρεθούν με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώθηκε νέο ρεκόρ. Η TSA των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία διαχειρίζεται την ασφάλεια των αεροδρομίων σε όλη τη χώρα, έλεγξε πάνω από 2,4 εκατ. επιβάτες, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη κίνηση από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός εξακολουθεί να απέχει περίπου 500.000 από το ρεκόρ του ημερήσιου επιβάτη πριν από την πανδημία που σημειώθηκε το 2019 με 2,9 εκατ. επιβάτες, αλλά δείχνει σημαντική ανάκαμψη στην εγχώρια αεροπορική ζήτηση, από το χαμηλό επίπεδο του περίπου 1 εκατ. το 2020.

Οι ταξιδιωτικές τάσεις είναι ξεκάθαρες

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των διακοπών στις ΗΠΑ, από τις 19 έως τις 28 Νοεμβρίου, ταξίδεψαν πάνω από 20 εκατ. επιβάτες.

Η επίσκεψη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς αποτελεί τον βασικό λόγο των εγχώριων ταξιδιών αυτή τη στιγμή, όπως και η τόσο απαραίτητη απόδραση σε ένα μέρος «εύκολο», χωρίς διαβατήριο.

Ιδιαίτερα με τις πρόσφατες αιφνίδιες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και τους πρόσθετους περιορισμούς, οι άνθρωποι εξακολουθούν να διστάζουν να διασχίσουν οποιαδήποτε διεθνή σύνορα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου απαιτείται τεστ πριν από την πτήση για όλους όσους ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών.

Η όλη εικόνα δημιουργεί μια περίεργη κατάσταση για τις αεροπορικές εταιρείες, όπου πολλές από τις πιο κερδοφόρες διεθνείς πτήσεις παραμένουν άγονες, ωστόσο η εγχώρια ζήτηση αναψυχής, η οποία συνήθως λειτουργεί με χαμηλότερα περιθώρια κέρδους, ανθεί.

Μόλις οι αεροπορικές εταιρείες άρχισαν να αυξάνουν τη τις πτήσεις τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών, διαδόθηκαν τα νέα για τη μετάλλαξη Omicron. Η αβεβαιότητα θα παραμείνει έως ότου διατεθούν περισσότερες μελέτες τις επόμενες εβδομάδες.

Ωστόσο, οι απρόβλεπτες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις συνεχίζουν να συνθλίβουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και να καθυστερούν περαιτέρω οποιαδήποτε σημαντική διεθνή ταξιδιωτική ανάκαμψη, παρά τα σαφή δεδομένα για μια κατά τόπους εγχώριες ταξιδιωτικές ανακάμψεις.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα τεθούν περαιτέρω περιορισμοί στα ταξίδια, απάντησε πως δεν αναμένεται κάτι τέτοιο καθησυχάζοντας τους Αμερικανούς πολίτες που σχεδιάζουν τις αποδράσεις τους.

Σχολιάστε