Uncategorized

Η Ρόδος αγαπημένος προορισμός και των Ελλήνων τουριστών!

  • Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε και φέτος στην έκθεση τουρισμού Greek Travel Show 2019. Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού και την ενίσχυση των τουριστικών ροών και από την εσωτερική αγορά, καθώς η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό και των Ελλήνων τουριστών, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχε και φέτος, για τρίτη φορά, στην 3η έκθεση τουριστικών προορισμών και διακοπών Greek Travel Show 2019 που διοργάνωσε η Δ.Ε.Θ. – Helexpo από τις 12 – 14 Απριλίου 2019, στο
    Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών Helexpo Maroussi. H έκθεση Greek Travel Show 2019 προέβαλε µε τον καλύτερο τρόπο το εγχώριο τουριστικό προϊόν και τους πιο προσιτούς ελληνικούς προορισμούς, προσφέροντας νέες ιδέες και ειδικές προσφορές στους επισκέπτες για να σχεδιάσουν τις επόμενες διακοπές τους. Δόθηκε έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό όπως κάθε χρόνο, φέτος και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού (περιηγητικός, ποδηλατικός, τουρισμός ευζωίας) και τη γαστρονομία. Με διοργανώσεις όπως το Greek Travel Show Athens, ο Ποδηλατικός Τουρισμός και το Healthy Life Festival αναδείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι ενδιαφέρουσες προτάσεις για το ευ ζην, για έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής και ευεξίας και για εναλλακτικές και άλλες μορφές τουρισμού μέσα από παρεχόμενες υπηρεσίες και προϊόντα στην Ελλάδα.
    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ένα τουριστικό φόρουμ για την ανάλυση της ζήτησης των αγορών στόχων του εξωτερικού. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που τελούσε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ., έγιναν από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη. Στην έκθεση, συμμετείχαν 115 εκθέτες, 50 τουριστικοί προορισμοί, 10 ταξιδιωτικά γραφεία, νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, καθώς και Περιφέρειες και Δήμοι από όλη τη χώρα, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
    «Ψήφο» εμπιστοσύνης έδωσε ο κόσμος στην 3η έκθεση Greek Travel Show, καθώς 10.000 επισκέπτες έσπευσαν να διερευνήσουν τις ταξιδιωτικές τους επιλογές γι’ αυτό το καλοκαίρι. Παρουσιάστηκαν στο κοινό οι καλύτερες νέες ιδέες για διακοπές. Υπήρξαν επί τόπου κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων και για κρουαζιέρα και προσφορές τουριστικών πακέτων και για το Πάσχα. Έγιναν early bookings για το φετινό καλοκαίρι σε ειδικές τιμές, ενώ
    είχαμε και κληρώσεις με πολλά δώρα. Την πολύπλευρη αυτή διοργάνωση, εμπλούτισε ένα πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ενημερωτικών και ψυχαγωγικών, με παρουσιάσεις καινοτόμων εφαρμογών και προϊόντων και σεμινάρια. Οι παράλληλες εκδηλώσεις της Greek Travel Show 2019 περιελάμβαναν από πολιτιστικά events με τοπικούς χορούς και τραγούδια μέχρι παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών. Ξεχώρισε η εκδήλωση με τους χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Καμπιωτών Πάτμου «Η Ευαγγελίστρια».
    Η Ρόδος εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Απόδημων Ροδίων Δήμου Ρόδου κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ενώ η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Βεατρίκη Σέρβου και η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου έδιναν πληροφορίες για το νησί και παράλληλα διένειμαν πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου σε όλους τους επισκέπτες. Η κα Χατζηλαζάρου παρακολούθησε παράλληλα και τις εργασίες του συνεδρίου για τον θαλάσσιο τουρισμός με θέμα: «Η ανάπτυξη και προβολή τουριστικών περιοχών και οι υποδομές για τον θαλάσσιο τουρισμό» στο πλαίσιο του Yachting Festival Athens και το οποίο διοργάνωσε η Mact Media Group εκ μέρους του ΣΙΤΕΣΑΠ (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος) για δεύτερη φορά στην Ελλάδα στην μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας, τον Άλιμο Αττικής. Σπουδαίοι ομιλητές του συνεδρίου ανέλυσαν τους σχεδιασμούς για την ανάπτυξη και τις υποδομές του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας. Ανάμεσα τους ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας, ο προϊστάμενος Τμήματος Ανάπτυξης και Βελτίωσης Λιμενικών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Αριστοτέλης Παπαδόπολης– Δετζώρτζης, ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κΓιώργος Βερνίκος, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης Κορκίδης, καθηγητές Πανεπιστημίων και δημοσιογράφοι.
    Σε ότι αφορά την έκθεση Greek Travel Show 2019, αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος επωνύμων επισκεπτών επισκέφθηκε το stand της Ρόδου, μεταξύ των οποίων η αναπληρώτρια διευθύντρια προβολής του ΕΟΤ κα Πηνελόπη Νομπιλάκη, ο διευθύνων σύμβουλος Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, η υπεύθυνη οργάνωσης Travel Shoκαι Philoxenia κα Κατερίνα Τραπσιώνη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, ο διοργανωτής έκθεσης Athens International Tourism Expo κ. Χριστόφορος Παπαδιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος Ecopolis κ. Σάκης Μανάφης και η ηθοποιός κ. Ναταλία Δραγούμη. Τους επισκέπτες υποδέχονταν με μελεκούνια και κεράσματα, ντόπια κρασιά και ελιές, προσφορά των εταιρειών «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo», Natura Rodos – Σταύρος Κάλλας και Tatakis Wines – Νίκος Τατάκης.

Σχολιάστε