ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Τουρκία ανοίγει τον ιατρικό τουρισμό στις 20 Μαΐου από 31 χώρες (και από την Ελλάδα)

Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορα για ιατρικό τουρισμό από 31 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, θα γίνονται δεκτοί για ιατρικό τουρισμό επισκέπτες από τις ακόλουθες χώρες: Ιράκ, Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Ελλάδα, Ουκρανία, Ρωσία, Τζιμπουτί, Αλγερία, Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Σομαλία, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ομάν, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κάτω Χώρες, Πακιστάν, Κιργιστάν και Βόρεια Κύπρο.

Το υπουργείο καθορίζει τους όρους για την είσοδο των ασθενών και των συνοδών τους, την εισαγωγή στο νοσοκομείο, τη θεραπεία, κ.ά.

Γίνονται δεκτοί επισκέπτες για ορθοπεδική θεραπεία,γενική χειρουργική, παιδιατρική χειρουργική, οφθαλμολογικές παθήσεις, καρδιοαγγειακή χειρουργική, χειρουργική ογκολογία, γυναικολογικές επεμβάσεις, ακτινοβολίες, μεταμοσχεύσεις οργάνων και μυελού των οστών, καθώς και ασθενείς για διάφορες άλλες παθήσεις.

Οι ασθενείς πρέπει να εγγραφούν στο International Health Services Inc. (USHAS) και μετά την προέγκριση, αποστέλλεται η επιστολή άδειας εισόδου στα νοσοκομεία.

Επιτρέπονται το πολύ δύο συνοδοί ανά ασθενή στη χώρα.

Οι ασθενείς και οι συνοδοί θα περνούν από τεστ για τον κορωνοϊό έναντι αμοιβής όταν εισέρχονται στην Τουρκία είτε από τα αεροδρόμια, είτε από τις συνοριακές πύλες. Παρέχεται, ωστόσο, και η δυνατότητα για τεστ στη χώρα τους εντός 48 ωρών πριν από το ταξίδι τους, που θα είναι αρνητικό, ώστε να επιτραπεί η είσοδος,

Μετά την είσοδο στην Τουρκία, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους θα μεταφέρονται απευθείας στο νοσοκομείο όπου έχουν ραντεβού και δεν θα φιλοξενούνται πουθενά αλλού.

Ένας όροφος ή μέρος του νοσοκομείου θα διατίθεται μόνο για τους ασθενείς που έρχονται από το εξωτερικό.

Σχολιάστε