ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η… φέτα στην υπηρεσία του ελληνικού τουρισμού

Η γαστρονομία μπορεί να φέρει περισσότερα έσοδα στον ελληνικό τουρισμό.

Ετσι λοιπόν, με πρώτο, πιλοτικό σταθμό την επαρχία Ελασσόνας, οι Δρόμοι της Φέτας ξεκινούν την πορεία τους και στηρίζονται από τον ελληνικό τουρισμό.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA στηρίζει την πανελλήνια διοργάνωση «Φέτα 2018» που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο το διάστημα από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου με σκοπό αφ’ ενός να κατοχυρωθεί το προϊόν ως καθαρά ελληνικό προϊόν (ΠΟΠ) αρχικά στην συνείδηση των Ελλήνων αλλά και όλων των καταναλωτών, και αφ’ ετέρου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δικτύωσης, προώθησης, κινητοποίησης νέων επιχειρηματιών.

Αυτό που φαίνεται ότι διακρίνει η Ομοσπονδία FedHATTA, είναι μια άριστη ευκαιρία δημιουργίας ενός νέου τουριστικού προϊόντος, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τον δωδεκάμηνο τουρισμό, αλλά και προωθεί σε μια ευρεία γκάμα τουριστών μια μορφή αγροτουρισμού.

Στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα Δρόμοι της Φέτας, ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει γραφικούς προορισμούς, να επισκεφθεί ονομαστά τυροκομεία, να δοκιμάσει το προϊόν στον χώρο που παράγεται και να γνωρίσει τους ανθρώπους που το φτιάχνουν.

«Αρχίζοντας την δημιουργία των Δρόμων της Φέτας από την Ελασσόνα με το φυσικό κάλλος, και φυσικά τον Όλυμπο (περιοχή παραγωγής της φέτας), αγγίζουμε τομείς που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων για τους επισκέπτες της χώρας μας: Ιστορία, Πολιτισμός, Μύθος, Περιήγηση, Δραστηριότητες…», επισημαίνει χαρακτηριστικά η FedHATTA. Με εμπιστοσύνη στο όραμα των διοργανωτών, η Ομοσπονδία εκτιμά ότι σύντομα θα μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτό το σημαντικό εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Σχολιάστε