ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Dailymail εκθειάζει την Ελλάδα και απαντάει γιατί είναι ο τέλειος ταξιδιωτικός προορισμός!

Η έγκυρη βρετανική Dailymail σε σημερινό της άρθρο ακόμη μια φορά υποστηρίζει γιατί η Ελλάδα είναι ο τέλειος προορισμός για το επόμενο ταξίδι αναφερόμενη στους αναγνώστες της.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που αναφέρει αρχικά:

  • Ότι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά έχουν κάποιες από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης, έχει τα πιο γραφικά χωριά και τις καλύτερες ταβέρνες!
  • Αυτός ο εκπληκτικός τόπος των θρύλων (όπως συγκεκριμένα χαρακτηρίζει τη χώρα) μαγεύει επίσης τους επισκέπτες με τα καταπληκτικά μουσεία, τα επικά φρούρια και τα τόσα ακόμα αξιοθέατα.
  • Και ότι το ταξιδιωτικό βρετανικό πρακτορείο, Jet2holidays, μπορεί να μεταφέρει τους Βρετανούς ταξιδιώτες σε όλα τα κορυφαία σημεία, από την Κρήτη έως την Κέρκυρα!

Και το άρθρο συνεχίζει…

“Για την επόμενη απόδραση σας” γράφει, “η Ελλάδα είναι σίγουρα η απάντηση. Είναι ο τέλειος προορισμός διακοπών, γεμάτος όμορφες παραλίες, γεμάτη γραφικά χωριά και γεμάτη υπέροχα μέρη”.

Έχει επιλέξει και γράφει στο άρθρο για κάποια από τα καταπληκτικά μέρη των ελληνικών προορισμών στους οποίους ταξιδεύει η Jet2holidays, ξεκινώντας με την Κρήτη και την Κέρκυρα, δίνοντας στους αναγνώστες όπως χαρακτηριστικά γράφει την ευκαιρία να επιλέξουν τον προορισμό των ονείρων τους!

Ενετικό λιμάνι, Νεώρια, Χανιά

Κρήτη

Για αρχάριους γράφει, υπάρχει η αρχική γνωριμία με την ακαταμάχητη σκηνή φαγητού – ζουμερές ελιές, “ντόνατς με μέλι” που ονομάζονται λουκουμάδες, λαχταριστά πρωινά, και δελεαστικές ταβέρνες – πολλές από αυτές με φρέσκα θαλασσινά και νόστιμους μεζέδες.

Για να τα περπατήσετε, κάντε μια βόλτα στο καταπληκτικό φαράγγι της Σαμαριάς, ανάμεσα σε αγριοκάτσικα.

Για ευχάριστες λιχουδιές στην παραλία, μπορείτε να πάτε στο γαλήνιο Κολυμπάρι, στην κομψή Αγία Μαρίνα και σε μια σειρά από ελκυστικές αμμώδεις λωρίδες, την πανέμορφη περιοχή των Γουβών και το μαγικό νησάκι Ελαφονήσι – το οποίο συνδέεται με την παλίρροια στην ηπειρωτική χώρα με μια “κορδέλα” από όμορφη ροζ κοραλλιογενή άμμο .

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 206716g-pink-beach-and-sand-on-elafonissi-beach-in-crete-greece-770x511.jpg

Ένα άλλο απίστευτο νησί είναι η Σπιναλόγκα. Πάρτε μια βάρκα – ή καγιάκ – και εξερευνήστε το εκπληκτικό βενετσιάνικο φρούριο του 16ου αιώνα.

Από τις πόλεις αναφέρει, ότι επιβάλλεται η επίσκεψη στο Ηράκλειο, όπου μπορείτε να πάτε πίσω στο παρελθόν στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο παλάτι της Κνωσού, την πρωτεύουσα της πανίσχυρης Μινωικής Κρήτης και τα Χανιά, με τη σπουδαία αρχιτεκτονική και το Ενετικό τους λιμάνι.

Και καταλήγει, να μην χάσουν το Ρέθυμνο, όπου θα περιπλανηθούν σε έναν λαβύρινθο από ρουστίκ δρόμους που είναι γεμάτοι με όμορφα σπίτια.

Κέρκυρα

“Εάν οι παραλίες με μαλακή άμμο, οι μυστικοί αμμώδεις όρμοι με τον ήλιο που περιβάλλουν τα γαλανά νερά και τις ρουστίκ ταβέρνες είναι το ζήτημά σας, η Κέρκυρα είναι ο προορισμός για εσάς”.

Όλα τα παραπάνω είναι άφθονα στο εντυπωσιακό αυτό νησί, γράφει.

Για υπέροχες παραλίες, κατευθυνθείτε περισσότερο προς τη δυτική ακτή – ενώ στα βόρεια τα γραφικά ψαροχώρια Καλάμι και Άγιο Στέφανο που διαθέτουν εντυπωσιακές λωρίδες άμμου.

Ο μεγαλύτερος οικισμός της Κέρκυρας είναι επίσης εκπληκτικός – η κομψή πόλη της Κέρκυρας, που είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO.

Εδώ θα επισκεφθείτε τη μεγάλη στοά Λίστον γεμάτη καφέ και μπαρ και τοπικά σπεσιαλιτέ λικέρ (όπως το κουμκουάτ), θα εντυπωσιαστείτε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας και δείτε τη μεγαλοπρέπεια του παραθαλάσσιου φρουρίου και τον καθεδρικό ναό της πόλης, την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το άρθρο συνεχίζει στο ίδιο ύφος και με άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα για την Κεφαλονιά, την Κω, την Πρέβεζα, τη Ρόδο, τη Σκιάθο, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη, την Πελοπόννησο (και συγκεκριμένα την Καλαμάτα), τη Λέσβο και τη Χαλκιδική. Όλους αυτούς τους προορισμούς καλύπτει το βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Jet2holidays.

Σχολιάστε