ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η FRAPORT βλάπτει τον αεραθλητισμό

Καταπέλτης κατά της Γερμανικής Fraport που διαχειρίζεται αεροδρόμια στην Ελλάδα,ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αερολεσχών Ελλάδος Νίκος Μαρκάκης.

Ο ίδιος ούτε λιγο ούτε πολύ μιλώντας στον Κώστα Συλιγάρδο και στην Ραδιοφωνική εκπομπή του στο Ράδιο Κρήτη, έκανε λόγω για αφανισμό του αεραθλητισμού, εξ αιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η Γερμανική εταιρία σε όλα τα Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια ενώ παράλληλα ανέφερε ότι ο αφανισμός του αεραθλητικού συστήματος, θα σβήσει από τον χάρτη και κάθε πτυχή της κοινωνικής διάστασης που εκδηλώνει εδώ και χρόνια ο Έλληνας αεραθλητής και χειριστής ελαφρών αεροσκαφών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως αεροδιακομιδές, έρευνες, επιτήρηση από αέρος και φυσικά τουριστικές υπηρεσίες.
Ο ίδιος δήλωσε ότι παρά τις εκκλήσεις του προς την εταιρία, βρήκε «τοίχο» αδιαφορίας και πολύ σκληρής πολιτικής σε θέματα χρεώσεων και παραχωρήσεων.
Ήταν μάλιστα αποκαλυπτικός όταν είπε  ότι ζήσαμε 60τμ σε κάθε αεροδρόμιο που εκτίθεται σε πολλά δεκάδες στρέμματα και η απάντηση ήταν αρνητική.
Διέβλεψε δε, ότι η λειτουργία του Αεροδρομίου στο Καστέλι θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση με την παύση λειτουργίας στο Αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου στρέφοντας τα βέλη του στην προηγούμενη κυβέρνηση και τον αρμόδιο τότε Υπουργό Χρ. Σπίρτζη που προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία απεμπολώντας δικαιώματα που θα έπρεπε να είχε κατοχυρώσει για τις Ελληνικές αερολέσχες και όλους όσοι βρίσκονται με μεγάλη προσφορά στον κλάδο.
Το λουκέτο και ο αφανισμός είπε είναι μπροστά και έχει ονοματεπώνυμο Fraport, για να γνωρίζει ο κόσμος που βλέπει σήμερα τα Ελληνικά Αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν με Ελληνικά δάνεια στην Γερμανική εταιρία να γίνονται απόμακρα για τους Έλληνες.

Σχολιάστε