ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ισραήλ: Απαγόρευση όλων των πτήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του Covid-19

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε την απαγόρευση των πτήσεων καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας ανέφερε ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ότι μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες. Εξ αυτών οι 900.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Οι Ισραηλινοί καθώς ο εμβολιασμός γίνεται με επιτυχία και πολύ γρήγορους ρυθμούς και φοβούμενοι τη μετάλλαξη του κορονοϊού με αυτό τον τρόπο και «αποκλείοντας» τη χώρα θέλουν να προστατεύσουν τον πληθυσμό μειώνοντας τα κρούσματα και συνεχίζοντας παράλληλα τον ταχύ εμβολιασμό όλων.

Τα νέα μέτρα που ξεκίνησαν από χθες το πρωί αναμένεται να διαρκέσουν 2 εβδομάδες.

Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Είμαστε μπροστά από ολόκληρο τον κόσμο. Κανένα έθνος δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε – σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».

Από τον περιορισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα, εξαιρούνται μόνο τα ξένα μεταγωγικά αεροπλάνα, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και οι ιατρικές πτήσεις έκτακτης ανάγκης.

Η υπουργός μεταφορών, Μίρι Ρεγκέφ, σύμφωνα επίσης με τη Haaretz είπε πως «Για πρώτη φορά, οι Εβραίοι δεν θα επιτρέπεται να έρθουν στο Ισραήλ, εκτός εάν πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ισραήλ κατέστησε υποχρεωτικό το αρνητικό μοριακό τεστ το πολύ 72 ώρες πριν από όλες τις αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ben-Gurion.

Σχολιάστε