Uncategorized

Κεραυνός στην Ακρόπολη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των τραυματιών

Συγκλονίζουν μαρτυρίες για τον κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη χθες, Τετάρτη, το απόγευμα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τέσσερις άνθρωποι, δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι δύο τουρίστες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο.

Η μία από τις δύο τραυματίες, υπάλληλος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μίλησε  από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και έδειξε τα τραύματα στην πλάτη της. «Ήμουν στα εκδοτήρια. Με χτύπησε μια λάμψη και με έριξε κάτω. Πώς βγήκα δεν ξέρω… Και δεν είναι ελαφρά τραύματα αυτά» περιέγραψε η 52χρονη αρχαιοφύλακας, η οποία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση.

Όσον αφορά τη δεύτερη τραυματία, η 24χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται και αυτή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζονται ως ασθενείς που χτυπήθηκαν από μεγάλη τάση ηλεκτρικού ρεύματος και για τις επόμενες 48 ώρες από την εισαγωγή τους δεν αναμένεται να πάρουν εξιτήριο.

Εκτός από τις τραυματισμένες γυναίκες, μίλησαν και δύο τουρίστες που βρίσκονταν στην Ακρόπολη την ώρα που έπεσε ο κεραυνός. «Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε “Κεραυνός”. Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο», ανέφεραν οι δύο τουρίστες.

Οι δύο τουρίστες αποκάλυψαν μάλιστα ότι μία από τους τραυματίες ήταν μέσα στα αίματα και είχε καμένα μαλλιά. Σημειώνεται πως μετά το συμβάν, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έμεινε κλειστός.

Σχολιάστε