ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κλειστό για τουρίστες το Μπαλί – Μέχρι πότε θα ισχύει η απαγόρευση ταξιδιών

Το Μπαλί είναι ο απόλυτος εξωτικός προορισμός. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν ως εκεί για να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Οι όμορφες παραλίες, τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα μοναδικά αξιοθέατα, ο καλός καιρός, η ηρεμία, η « εξωτική» αίσθηση, προσελκύουν εδώ και χρόνια τουρίστες ενώ είναι στην κορυφή επίσης των ρομαντικών προορισμών.

Μπαλί

Ωστόσο, φαίνεται πως όσοι έχουν στα πλάνα τους να βρεθούν στον παραδεισένιο αυτό προορισμό δεν θα μπορέσουν στο άμεσο μέλλον, καθώς το νησί της Ινδονησίας, έχει «κλείσει» τα σύνορά τους λόγω της πανδημίας στους τουρίστες και πιθανώς να ανοίξει ξανά στο τέλος του 2022.

Από την άλλη πλευρά και ενώ οι διακοπές στην Ευρώπη είναι εφικτές, τουλάχιστον στις περισσότερες χώρες, οι ταξιδιώτες των μακρινών προορισμών, ειδικά στην Ασία, πρέπει να είναι υπομονετικοί.

Η Ινδονησία λοιπόν, με τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό το Μπαλί ανακοίνωσε ότι είναι απίθανο να είναι ανοιχτό για τους τουρίστες μέχρι το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2022. Σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά τον τουρισμό στα τέλη του 2022.

Μπαλί, παραλία

Το Μπαλί έκλεισε τον Μάιο του 2020 λόγω της πανδημίας και από τότε έχει υποβάλει αρκετά σχέδια για το άνοιγμα του τουρισμού. Πιο πρόσφατα, προγραμματίστηκε επανεκκίνηση της βιομηχανίας για τον Ιούλιο του 2021. Αλλά και αυτή αναβλήθηκε από τον υπουργό Τουρισμού Sandiaga Uno λόγω των αυξανόμενων αριθμών μόλυνσης, καθώς το νησί έχει πληγεί πολύ από την πανδημία. Τόσο τα ποσοστά μόλυνσης όσο και τα ποσοστά θανάτων είναι πολύ υψηλά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, μέχρι στιγμής μόνο το 12,88 % του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι πλήρως εμβολιασμένο. Στο Μπαλί, πάνω από το 70% φέρεται να έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Από την άλλη, το θέμα αυτό του μακροχρόνιου αποκλεισμού ταξιδιωτών, έχει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία του νησιού της Ινδονησίας, το οποίο είναι σαφές εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Με τις συνέπειες να γίνονται αισθητές τα επόμενα χρόνια.

Μπαλί, Ινδονησία

Σχολιάστε