ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοκολάκης: Καθημερινές καταγγελίες για μη τήρηση ωραρίων και συμβάσεων εργασίας

Για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα ξενοδοχεία του νομού Ηρακλείου μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Κοκολάκης κάνοντας καταγγελίες για μη τήρηση των συμβάσεων εργασίας αλλά και ότι δεν τηρούνται τα ωράρια των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, γίνονται καθημερινά καταγγελίες από εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές μονάδες που αφορούν την μη τήρηση των συμφωνηθέντων αλλά και ότι δεν παίρνουν καν ρεπό. Μάλιστα ο κύριος Κοκολάκης ζήτησε την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στα ξενοδοχεία, προς όφελος των εργαζομένων.

Όπως τόνισε ο κ. Κοκολάκης: “Βλέπουμε να έρχονται καθημερινές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας σε μερίδα εργοδοτών στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δεν τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας, δεν τηρούνται τα ρεπό και αρκετοί εργαζόμενοι δεν αμείβονται. Καλούμς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν τις παρεμβάσεις που χρειάζεται, την κυβέρνηση να στελεχώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να γίνει άμεσα η ψηφιακή κάρτα εργασίας ώστε να διασφαλίζεται το ωράριο των εργαζομένων”.

Σχολιάστε