ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κορονοϊός: Νέα μετάλλαξη Covid-19! “Κλείνει” το Λονδίνο – Ενημέρωση Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Οι Αρχές στο Λονδίνο επιβεβαίωσαν ότι μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώθηκε στη νοτιοανατολική Αγγλία, γεγονός που εφιστά εκ νέου την προσοχή στην ανάσχεση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να οδηγείται ξανά σε lockdown η πόλη.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι μια “νέα μετάλλαξη” του κορονοϊού έχει εντοπιστεί από επιστήμονες, κάτι που προβληματίζει εάν αυτό θα μπορούσε να αυξήσει κρούσματα και θανάτους COVID-19.

Λονδίνο Lockdown μετάλλαξη κορονοϊού

Η μετάλλαξη του κορονοϊού

Στο βρετανικό κοινοβούλιο ανακοινώθηκε πριν από λίγο η νέα παράμετρος που προβληματίζει τους επιστήμονες και αφορά στη μετάλλαξη του κορονοϊού. “Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι αυτή η μετάλλαξη αναπτύσσεται ταχύτερα από τις υπάρχουσες παραλλαγές”, αναφέρθηκε.

Έχουν εντοπιστεί πάνω από χίλιες περιπτώσεις με αυτήν την παραλλαγή, κυρίως στο νότιο κομμάτι της Αγγλίας, και οι αριθμοί εξάπλωσης αυξάνονται γρήγορα. Παρόμοιες παραλλαγές έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες τους τελευταίους μήνες, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη νέα μετάλλαξη.

Λονδίνο κλείσιμο καταστημάτων

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο του Λονδίνου

Το Λονδίνο θα βρεθεί από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στην βαθμίδα 3, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών COVID-19 που εφαρμόζονται στην Αγγλία. H μετάβαση αυτή σημαίνει πρακτικά ότι χιλιάδες μπαρ, παμπ, καφέ και εστιατόρια θα κλείσουν τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στις γύρω περιοχές.

Ανοιχτές θα παραμείνουν μόνον οι υπηρεσίες του takeaway, του ντελίβερι και του click & collect. Οι αυστηρότεροι περιορισμοί σημαίνουν επίσης ότι τα θέατρα θα κλείσουν ξανά τις πόρτες τους στο κοινό, αλλά και ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα διεξάγονται και πάλι χωρίς θεατές.

Λονδίνο lockdown απαγορεύσεις μετακίνησης

Ωστόσο, ο “κανόνας των έξι” θα συνεχίζει να υφίσταται, δηλαδή άνθρωποι από διαφορετικά νοικοκυριά θα μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες σε εξωτερικούς χώρους (πάρκα, δημοσίους κήπους, παιδικές χαρές ή υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις).

Σχολιάστε