ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κύπρος: Σχέδιο ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο

Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου ανακοίνωσε την έναρξη έκτακτου σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της κυπριακής κυβέρνησης.

Το Σχέδιο απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους της Κύπρου και αποσκοπεί, πρωτίστως, στην ενθάρρυνση της πραγματοποίησης διακοπών στο νησί, μέσω: (α) της παροχής προσιτών τιμών από τα τουριστικά καταλύματα, (β) της επιχορήγησης μέρους του κόστους διαμονής προς τους πολίτες που θα το αξιοποιήσουν.

Πρακτικές λεπτομέρειες για το Σχέδιο: Το Σχέδιο θα έχει χρονική διάρκεια από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020. Σε αυτό συμμετέχουν τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, οργανωμένα διαμερίσματα, τουριστικά χωριά, αγροτουριστικά καταλύματα), που προσφέρουν για το μήνα Σεπτέμβριο την ανώτατη τιμή των 80 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ, για το μήνα Οκτώβριο την ανώτατη τιμή των 70 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ και για το μήνα Νοέμβριο την ανώτατη τιμή των 60 ευρώ με πρόγευμα για δίκλινο δωμάτιο ανά βράδυ.

Πρόσθετα, το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 25% του κόστους διαμονής από το Υφυπουργείο, συμπεριλαμβανομένων των χρεώσεων για παιδιά που θα διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους.

Σχολιάστε