ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Κύρωση συμφωνιών Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδας – Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας και Χιλής

Κυρώθηκαν από τη Βουλή οι Συμφωνίες Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και της Δημοκρατίας της Χιλής, με σκοπό τη λειτουργία τακτικών δρομολογίων μεταξύ των παραπάνω χωρών και της Ελλάδας και τη διασφάλιση υψηλότερου βαθμού ασφάλειας στις διεθνείς αεροπορικές υπηρεσίες. 

Επιπλέον, με τις Συμφωνίες εκσυγχρονίζεται το θεσμικό πλαίσιο των διμερών αεροπορικών σχέσεων, ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ των χωρών και προωθούνται οι διεθνείς αεροπορικές υπηρεσίες μεταξύ της χώρας μας και των παραπάνω χωρών.

Οι βασικές διατάξεις των Συμφωνιών αναφέρονται:

-Στον διορισμό μίας ή περισσοτέρων αεροπορικών εταιρειών από κάθε χώρα για την εκτέλεση τακτικών διεθνών αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, Χιλής και Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου αντίστοιχα,
-Στην αεροπορική ασφάλεια και αμοιβαία συνδρομή για την πρόληψη παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας αεροσκαφών, των επιβατών και του πληρώματός τους,
-Στις εμπορικές ευκαιρίες των αεροπορικών εταιρειών των συμβαλλόμενων χωρών μέσω συμφωνιών εμπορικής συνεργασίας,
-Στην αμοιβαία απαλλαγή των αεροπορικών εταιρειών από τελωνειακούς δασμούς και συναφείς φόρους,
-Στα εφαρμοζόμενα από τις εταιρείες τιμολόγια και κόμιστρα για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων και τέλος
-Στην επίλυση αναφυομένων διαφορών και στην έναρξη ισχύος των Συμφωνιών.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Με την κύρωση των Συμφωνιών Αεροπορικών Υπηρεσιών εξυπηρετούνται ο τουρισμός και η ενίσχυση της συνεργασίας με τις χώρες αυτές, ενώ δημιουργούνται προϋποθέσεις για τη μελλοντική έναρξη εκτέλεσης απευθείας δρομολογίων μεταξύ σημείων της χώρας μας και των συγκεκριμένων χωρών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο Υφυπουργός Μεταφορών στηλίτευσε την επιλογή των εκπροσώπων κομμάτων της αντιπολίτευσης να αναπτύξουν άλλα θέματα, υποβαθμίζοντας τη σημασία της κύρωσης των Αεροπορικών Συμφωνιών.

Ο  κ. Παπαδόπουλος σχολίασε πως η αντιπολίτευση ανησυχεί και προβληματίζεται ενόψει του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε:

«Όταν θα το ακούσετε θα ανησυχήσετε ακόμη περισσότερο γιατί το μέλημά σας, δεν είναι να υπάρχει κάτι θετικό για την κοινωνία, αλλά να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς».

Απευθυνόμενος στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Γιαννούλη ο Υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής έχει αποδείξει τη διορατικότητα και την αποτελεσματικότητά του με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα τα τελευταία τρία χρόνια.

Επίσης, με αφορμή την τοποθέτηση του  Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου, τόνισε:

«Να μην αναφέρεστε στον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έγραψε την ιστορία του με χρυσά γράμματα, ενώ εσείς γράφετε ακόμη με μολύβι, σβήνετε και γράφετε. Θα συμφωνήσω μαζί σας για τον λαϊκισμό και τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν απέχετε, γιατί σήμερα ακούστηκαν πράγματα που δεν ισχύουν».

Σχολιάστε