Uncategorized

Λαμπερή εκδήλωση και αναφορές με νόημα

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινοβράδινη εκδήλωση της Παγκρήτιας Τράπεζας  στο ξενοδοχείο AMIRANDES.

Κεντρικό πρόσωπο ο Υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στο πως δημιουργούνται νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και πως διαμορφώνεται όπως ανέφερε «ένας ευρύτερος ανταγωνισμός Ανατολής και Δύσης σε σχέση με την τεχνολογία και σε σχέση με το ποια χώρα θα καταφέρει να πάρει το προβάδισμα».

Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την επένδυση της Microsoft  στην Ελλάδα ύψους ενός δισεκατομμυρίου, της Amazon,σύντομα και άλλων εξήγησε ότι αποτελεί προτεραιότητα η νέα στρατηγική με επίκεντρο τις έξυπνες νομοθετικές επιλογές, τα ελληνικά ταλέντα, την έξυπνη μόχλευση του ταμείου ανάκαμψης που θα διευρυνθεί «για κάθε πτυχή της οικονομίας, για κάθε πτυχή της κρατικής λειτουργίας. Γιατί στο τέλος της ημέρας εν τέλει, ισχύει αυτό το οποίο είχε πει ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Να καταστήσουμε την Ελλάδα αγνώριστον» και νομίζω ότι μπορούμε κάλλιστα να το κάνουμε σημείωσε!

Ο κ. Πιερρακάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ψηφιακή διακυβέρνηση λέγοντας ότι για τον πολίτη ενδιαφέρον έχει «να αισθάνεται ότι οι φόροι του πιάνουν αντίκρισμα, ότι το κράτος δουλεύει, το κράτος τον εξυπηρετεί καλά και πάνω από όλα τον σέβεται. Και αυτή η στρατηγική ουσιαστικά αυτό είναι.

Το άνοιγμα της λαμπερής εκδήλωσης έκανε  ο στρατηγικός επενδυτής της Παγκρήτιας  Μιχάλης Σάλλας ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου, που ξεκινά σε λίγο καιρό, θα προχωρήσει η συγχώνευση «και έτσι θα έχουμε την ενότητα των δύο τραπεζών της Κρήτης στην Παγκρήτια» και πως «αμέσως μετά θα ξεκινήσει και η διαδικασία για την απορρόφηση της HSBC”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο στόχο του νέου τραπεζικού σχήματος που είναι «να παίξει ένα αναπτυξιακό ρόλο» συμπληρώνοντας ότι «ασφαλώς θα στηριχθεί και θα στηρίξει την επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης, επιθυμεί όμως να παίξει ένα ευρύτερο ρόλο και για τα ίδια τα κρατικά συμφέροντα».

Είπε μάλιστα κλείνοντας την σύντομη τοποθέτηση του,ότι είναι για αυτόν, η 29η ή 30η συγχώνευση στην καριέρα του δηλώνοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης και Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη,  Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι φορέων αλλά και επιχειρηματίες απ’ όλους τους κλάδους και από τους 4 νομούς του νησιού.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενόψει της συγχώνευσης με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και την απορρόφηση των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Σχολιάστε