Slider

Λιμάνι Ηρακλείου: Με 53% αύξηση στους επιβάτες κρουαζιέρας τον Μάϊο έκλεισε το Α΄5μηνο του 2024

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου συνεχίζει να είναι σταθερά προσηλωμένη στην στρατηγική καινοτομίας, πράσινης μετάβασης και βιωσιμότητας αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα συνεργιών, επαγγελματισμού και μεθοδικότητας στον Τομέα της Κρουαζιέρας.

Η εικόνα αυτή απεικονίζεται στις αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας του Α΄5μηνου 2024 με τον Μάιο να εμφανίζει 53% αύξηση σε σχέση με το 2023, καθιστώντας το Λιμάνι του Ηρακλείου στα κορυφαία λιμάνια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Συνολικά από τις αρχές του έτους έως 3/5/2024, επισκέφτηκαν το Λιμάνι του Ηρακλείου 117.769 επιβάτες κρουαζιέρας, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 40,19% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με το μεγαλύτερο ποσοστό προέλευσης των επιβατών να αποτελούν οι Γερμανοί με 36% ενώ ακολουθούν οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, και οι Ιταλοί.

Παράλληλα το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 ολοκλήρωσε 31/5/2024 τον κύκλο των Homeport προσεγγίσεών του στο Ηράκλειο, δίνοντας την σκυτάλη στο Mein Schiff 5, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για την αξιοσημείωτη πορεία του λιμένος Ηρακλείου στον τομέα της κρουαζιέρας. Ανέφερε πως το Λιμάνι του Ηρακλείου αναγνωρίζεται πλέον ως ένα λιμάνι το οποίο εμπιστεύονται όλο και περισσότερες κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας από όλο τον κόσμο και αυτό αποδεικνύεται από την θεαματική αύξηση τόσο στην επιβατική κίνηση όσο και στις προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων.

Σχολιάστε