ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μοναχικοί ταξιδιώτες: Η νέα τάση στα ταξίδια που ήρθε για να μείνει

83 εκατ. Αμερικανοί, δηλαδή το 25%, σκοπεύουν να ταξιδέψουν μόνοι το 2023, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 16% το 2022, σύμφωνα με στοιχεία της Solo Traveler World, με το 70% των μοναχικών ταξιδιωτών να ακολουθούν κάποιο tour σε προορισμούς όπου δεν νιώθουν την ασφάλεια να ταξιδέψουν μόνοι.

Το 66% ακολουθούν μια ομάδα ταξιδιωτών καθώς ο tour manager διαχειρίζεται όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού, και η ταξιδιωτική εταιρία φροντίζει για ολόκληρο τον σχεδιασμό των διακοπών.

Πάνω από το 40% όσων συμμετείχαν στην έρευνα κάνουν ομαδικά tour επειδή ορισμένες περιπέτειες είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για οργανωμένα tour. Όσον αφορά την ασφάλεια, το 41% συμμετέχει σε tour στα μοναχικά ταξίδια επειδή νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google, τα μοναχικά ταξίδια μετά την πανδημία έχουν αυξηθεί κατά 761,15%, με το 85% να αντιστοιχεί σε γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ιστορικού τουρ οπερέιτορ στο Κονέκτικακ που ειδικεύεται στα tour, Tours of Distinction, Tyler Zajacz, τις τελευταίες εβδομάδες το 25% των κρατήσεων για μικρές ομάδες tour προέρχονται από μοναχικούς ταξιδιώτες. Οι πελάτες αυτοί επιλέγουν προορισμούς όπως το Mackinac Island, η Nova Scotia, η West Virginia, το Charleston και η Savannah.

Σχολιάστε