ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Νέα δεδομένα φέρνουν τα PCR στα ξενοδοχεία

Νέες συνθήκες και δεδομένα φέρνει η νομοθεσία για τον έλεγχο του κορωνοϊού στους ταξιδιώτες. Ως γνωστόν για την έλευση αλλά και την επιστροφή των ταξιδιωτών απαιτούνται ειδικές εξετάσεις ανίχνευσης της νόσου covid19.

Ο Δημήτρης Τσούνης της Aquila με σημαντικά ραντεβού στο ενεργητικό του στην ΙΤΒ

O Δημήτρης Τσούνης, Επικεφαλής των Aquila Ηotels & Resorts μίλησε στο Holidaynews.gr για την φετινή σεζόν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία με την έλευση των τουριστών.

“Στα ξενοδοχεία τα οποία είναι μικρές κοινωνίες, μικρές πόλεις, ανάλογα το μέγεθος τους διαχρονικά οι ιατρικές υπηρεσίες ήταν πάντα καλοδεχούμενες και ήταν μία επιπλέον ασφάλεια, ότι στις διακοπές αν συμβεί κάτι σε κάποιον θα υπάρχει ιατρική φροντίδα. Η ιατρική φροντίδα είναι μία σοβαρή υπηρεσία και ήταν στα θετικά του ξενοδοχείου. Τώρα αυτό που βλέπουμε έχει εξελιχθεί από πέρυσι, ο γιατρός covid είναι μία αναγκαία προδιαγραφή για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την απόλυτη ασφάλεια των επισκεπτών, του προσωπικού και των συνεργατών μας. Αυτό που εξελίσσεται όμως φέτος είναι η προσπάθεια να αναδειχθούν εξειδικευμένες συνεργασίες των tour operators με συγκεκριμένες με μεγάλες ιατρικές μονάδες, οι οποίες προσπαθούν να διεισδύσουν στον χώρο μας και να δώσουν τις υπηρεσίες του self test, rapid test κατά αποκλειστικότητα.”

O κ. Τσούνης τονίζει:

“Ένας τουρίστας για να έρθει αυτή την στιγμή στην Κρήτη, στην Ελλάδα από την πατρίδα του αν δεν είναι εμβολιασμένος πρέπει να κάνει ένα αντίστοιχο test, ανάλογα το πρωτόκολλο της χώρας. Αυτό έχει ένα κόστος. Το κόστος στην Ευρώπη κυμαίνεται στις Σκανδιναβικές χώρες από150 ευρώ και την Γερμανία από 90 ευρώ. Στο τέλος των διακοπών του πρέπει να κάνει το αντίστοιχο pcr για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Στην Κρήτη αυτή την στιγμή το κόστος κυμαίνεται από 50 -70 ευρώ. Είναι λοιπόν ένα επιπρόσθετο κόστος στις διακοπές του. Ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Φοβάμαι όμως ότι αυτό θα είναι ένας παράγοντας που θα ξεφύγει από τον έλεγχο, θα υπάρξει πρόβλημα. Θα πρέπει να το δει πιο δομημένα ο Ιατρικός Σύλλογος για να μην εκτεθούν και να μην υπάρξουν προβλήματα.”

Τέλος, ο ίδιος συμπληρώνει:

“Πως θα έρχεται μία εταιρία σε ένα ξενοδοχείο, να παίρνει τους πελάτες; Θα υπάρξει μία μάχη ποιος θα κερδίσει περισσότερους πελάτες για να γίνουν αυτά τα test. Με ενοχλεί σαν επαγγελματία αυτό που πάει να γίνει. Αυτή η υπηρεσία θα έπρεπε να είναι μία προστιθέμενη αξία για τον πελάτη μας, διαφαίνεται όμως στον ορίζοντα ότι θα εμπορευματοποιηθεί. Θα πρέπει ο Ιατρικός Σύλλογος στην Κρήτη να δει και να ασχοληθεί με το θέμα πολύ σοβαρά. Είναι στον αέρα όλο αυτό και φοβάμαι μην εκτεθούμε τουριστικά.”

Τις αγωνίες που διατυπώνει ο έμπειρος Δντης, καταγράφουμε στο σύνολο των ξενοδόχων και διευθυντικών στελεχών τους.

Σχολιάστε