ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ξεπέρασε το 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων της Ρόδου

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στην τουριστική κίνηση του Ιουνίου

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα μηνύματα για το «κλείσιμο» του Ιουνίου, τουλάχιστον σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του ξενοδοχειακού κλάδου, εν αναμονή και των επίσημων στοιχείων του αεροδρομίου της Ρόδου που θέλουν το μήνα που πέρασε να έχει καταγράψει αύξηση σε σημαντικό ποσοστό.

Ο Ιούνιος κατά κοινή ομολογία ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικός από πλευράς τουριστικής κίνησης αν κρίνουμε από τα ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα του νησιού μας, κάτι που παρατηρείται και στην Κω, όπου η τουριστική κίνηση φέτος εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Τις καλές επιδόσεις του μήνα που πέρασε επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου Γιώργος Τσέλιος ο οποίος ερωτηθείς από τη «Ρ», υπογράμμισε ότι οι πληρότητες στην πλειοψηφία των ξενοδοχείων 4 και 5 αστέρων ξεπέρασε το 90%, κάτι που αποδεικνύει ότι το νησί μας καταγράφει μεγάλη ζήτηση.

Μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οικογένειες για διακοπές αυτό τον καιρό, ενώ και το γεγονός ότι η Ρόδος είναι ασφαλής προορισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο να την επιλέξουν οι επισκέπτες μας. Άλλωστε το νησί μας είναι ένας παραδοσιακός προορισμός, τον οποίο στηρίζουν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι, διαπιστώνουν παράλληλα και την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας στον τομέα της φιλοξενίας.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι το all inclusive παραμένει ψηλά στη ζήτηση ενώ ακόμα καλύτερες επιδόσεις περιμένουν τον προορισμό τους επόμενους μήνες.

Το ίδιο καλά εξελίχθηκε ο μήνας που πέρασε και στην Κω, και μάλιστα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Μηνά Χατζημιχαήλ ήταν ο καλύτερος Ιούνιος όλων των εποχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης οι πληρότητες κινούνται πάνω από το 90% σε πολλά ξενοδοχεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 95%.

Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ρ» αυτό που παρατηρείται φέτος είναι να πραγματοποιούνται περισσότερες διανυκτερεύσεις συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, ενώ δε διαπιστώθηκε… «κοιλιά» στην κίνηση κατά το μήνα Μάιο όπως γινόταν παλαιότερα.

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι στην Κω καταγράφονται και έλληνες τουρίστες, καθώς υπάρχουν και συνεργασίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες κατά τις οποίες γίνονται προσφορές.

Τα αναλυτικά στοιχεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport Greece ανακοίνωσε τελικά προχτές τα αναλυτικά στοιχεία των τουριστών ανά χώρα που επισκέφθηκαν τη Ρόδο τους προηγούμενους μήνες  Μάιο και Ιούνιο μετά το αίτημα των τοπικών αρχών, φορέων και των επιχειρηματιών προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς διαμορφώνεται η σαιζόν.

Έτσι αναρτήθηκαν στο site του αεροδρομίου τα στοιχεία για το διάστημα από 11- έως 30 Απριλίου και για όλο το μήνα Μάιο.

Σύμφωνα με αυτά το Μάιο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, 245.549 άτομα και αναχώρησαν 200.876 άτομα ενώ σημειώθηκαν 2.969 κινήσεις αεροσκαφών.

Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Μεγάλη Βρετανία και ακολουθούν η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ρωσία, ενώ για το διάστημα του Απριλίου κατά το οποίο αποτυπώθηκαν στοιχεία, στην πρώτη θέση της κατάταξης των τουριστών βρίσκονται οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Άγγλοι οι Ισραηλινοί, οι Σουηδοί, και οι Φινλανδοί.

Σε ότι αφορά την Κω ο Μάιος που επίσης κινήθηκε αυξητικά, ανέδειξε στην πρώτη θέση της κατάταξης τους Γερμανούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Άγγλους, και στην Τρίτη θέση τους Ολλανδούς.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Ο ΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ


ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ


Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε