Uncategorized

Οι Γερμανοί θα ξανάρθουν (και) το 2018

Η Ελλάδα ήταν στους πρωταγωνιστές της γερμανικής αγοράς όσον αφορά τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων για το 2017, με μία αύξηση κατά 30% παίρνοντας τη δευτερη θέση από την Τουρκία, ενώ θετικές προβλέπονται οι επιδόσεις της χώρας μας και για το νέο έτος.

Τα στοιχεία δημοσιοποίησε η Ενωση των τουριστικών γραφείων της Γερμανίας (DRV), με αφορμή τις ταξιδιωτικές τάσεις για τη νέα χρονιά, με τον πρόεδρο της Ενωσης κ. Norbert Fiebig να επισημαίνει ότι «αναμένουμε ότι μεσογειακοί προορισμοί όπως η Ισπανία και η Ελλάδα θα είναι και πάλι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ως προς τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων για τη νέα χρονιά». Σημειώνεται εδώ ότι η ισπανική αγορά παρέμεινε στην πρώτη θέση για το 2017, ενώ φαίνεται να επανακάμπτουν η Αιγυπτος, η Τυνησία και η Τουρκία. «Η Αιγυπτος, με ένα 55% και η Τυνησία ήδη έχουν κάνει comeback από το 2017, ενώ και η ζήτηση για Τουρκία, που σημείωσε περαιτέρω απώλειες το 2017, φαίνεται να ανεβάζει στροφές για την επερχόμενη τουριστική σεζόν, με βάση τα στοιχεία από τους tour operators». Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι η Τουρκία, με βάση τα στοιχεία των Γερμανών tour operators, έχει χάσει συνολικά το 50% των επισκεπτών της από τη Γερμανία.

Συνολικά, εκτός από τις πωλήσεις τουριστικών πακέτων, η χώρα μας κατατάσσεται στην 9η θέση σε ένα σύνολο 34 ευρωπαϊκών χώρων ως προς την αύξηση των αφίξεων από τη Γερμανία για το εννιάμηνο του 2017, με μία αύξηση κοντά στο 18%. Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ΕTC) στην πιο πρόσφατη έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τουρισμό, τις τάσεις και τις προοπτικές του, η μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών από τη χώρα σημειώθηκε στην Κύπρο με ένα ποσοστό, στο εννιάμηνο άνω του 57% και ακολουθούν Σλοβενία και Μαυροβούνιο.

Τα στοιχεία της ETC συνάδουν και με τα νούμερα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία για το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου του 2017 η ταξιδιωτική κίνηση από τη Γερμανία αυξήθηκε κατά 17,7% και διαμορφώθηκε στις 3,579 εκατομμύρια ταξιδιώτες, με τους Γερμανούς τουρίστες να διατηρούν την πρωταγωνιστική τους θέση στις καλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα.

Σχολιάστε