ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Οι καλύτεροι προορισμοί με πυξίδα το Champions League

Ποιος είπε ότι η κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν μπορεί να γίνει αφορμή για να κλείσεις τα καλύτερα ταξίδια;

Τέσσερις ομάδες – τέσσερις προορισμοί

 

Champions League σημαίνει ποδόσφαιρο, παιχνίδι, αλλά και – γιατί όχι; – ταξίδι.

Προσωπικά όταν οι άλλοι πίσω από τον Ρονάλντο και τον Μέσι βλέπουν ντρίμπλες και μαγικά χατ τρικ, εγώ βλέπω βόλτες στα μαγαζιά, ξενάγηση σε μουσεία και ατελείωτο φαγητό σε διαφορετικές πόλεις του κόσμου.

Αν τη δεις με άλλο μάτι, η κάθε φανέλα που περνάει στην επόμενη φάση κρύβει έναν ολόκληρο κόσμο, σημαντικά αξιοθέατα και γεύσεις που δεν έχεις δοκιμάσει.

Η φάση των 16 του Champions League είναι η καλύτερη ευκαιρία να πείσεις τον φίλο σου ή ακόμη καλύτερα την παρέα σου ολόκληρη να ανοίξει τον υπολογιστή, να κάνει το κλικ και να κλείσει εισιτήρια με μια κάρτα για τις πόλεις των ονείρων σου – εννοείται ότι χρησιμοποιείς κάρτα για τις αγορές σου στο Ίντερνετ το 2017. Ξεπέρασε τις αναστολές σου και οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) γιατί όλες οι online πληρωμές με κάρτα γίνονται με τεράστια ευκολία και ασφάλεια, αρκεί να ακολουθείς απλά tips & tricks. Με λίγα λόγια, πίσω από την οθόνη που κοιτάς αυτή τη στιγμή κρύβονται τεράστιες εμπειρίες που σε περιμένουν να τις ζήσεις. Προχώρα, σε στηρίζουμε.

Με την αφορμή που έχουμε βρει αυτή τη φορά, το πρωί θα τριγυρνάς στους δρόμους του αγαπημένου σου προορισμού και το βράδυ θα κουνάς σεντόνι στο γήπεδο. Fine by me.

Πριν κάνεις, όμως, το κλικ  για τους 16, τσέκαρε τους προορισμούς που έχω βάλει εγώ στο στόχαστρο –η επιλογή έχει γίνει με βάση την κατάλληλη παρέα και τις ομάδες που βλέπω ότι έχουν πιθανότητες να προκριθούν. Τα σιγουράκια σαν να λέμε.

Στο Μάντσεστερ για τη Manchester United

Με ποιον; Με την παρέα από το Πανεπιστήμιο.

Γιατί; Είναι η τέλεια φοιτητούπολη για να ζήσει ξανά τις ημέρες του παρελθόντος. Αν είσαι τώρα φοιτητής, βέβαια, ακόμη καλύτερα. Κλείσε online εισιτήρια (ναι, με την κάρτα που λέγαμε που σου εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά) για όλους και τα βρίσκετε στην πορεία.

Highlight: Πέρα από τις μπίρες που θα πιείτε στο Port Street Beer House πριν φτάσετε στο Old Trafford, θα περάσετε οπωσδήποτε και από το National Football Museum για μια αναδρομή στην εξέλιξη του βρετανικού ποδοσφαίρου. Κάνε κράτηση ηλεκτρονικά για τα εισιτήριά σας και ετοιμάσου μέχρι και να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στο άθλημα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Αν πάλι η παρέα θέλει να ξεφύγει από την… μπάλα, θα πάτε να δείτε τέχνη στη Manchester Art Gallery και θα κλείσετε για guided tour στην πόλη ώστε να δείτε το Manchester Town Hall, το εντυπωσιακό νεογοτθικό κτήριο της πόλης.

Μάθε μπαλίτσα: Θα πρέπει να έχεις στον νου σου ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει πάνω από 60 εγχώριους και διεθνείς τίτλους και αυτό την καθιστά μία από τις δημοφιλέστερες ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου, με fan clubs σε πολλές χώρες. Δεν πας σε τυχαίο ματς.

Πού θα μείνεις: Φυσικά, στο Hilton Garden Inn Manchester Emirates Old Trafford.

 

Στο Τορίνο για τη Juventus

Με ποιον; Μόνος/μόνη.

Γιατί; Για να πας στην Ιταλία δεν χρειάζεσαι παρέα. Χρειάζεσαι μόνο καλή διάθεση και το σωστό στυλ.

Highlight: Η κεντρική πλατεία στο Τορίνο, Piazza Castello, είναι γεμάτη θέατρα και café. Πιες ένα εσπρεσάκι στο όρθιο και ζήσε σαν Ιταλός, λίγο πριν επισκεφτείς το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου (Museo Nazionale del Cinema), αλλά και το Μουσείο Αυτοκινήτου που βρίσκεται – πού αλλού – στο μέρος που γεννήθηκε και βασιλεύει η FIAT.

Μάθε μπαλίτσα: Στο μουσείο θα μάθεις ότι από το 1923 μέχρι και σήμερα, τη Γιουβέντους διοικεί η οικογένεια Ανιέλι, στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία FIAT.

Πού θα μείνεις: Στο κέντρο της πόλης, στο Grand Hotel Sitea. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι το 2017 κλείνεις το δωμάτιο με online πλήρωμή χρησιμοποιώντας την κάρτα σου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Είναι αυτονόητο.

 

Στο Παρίσι για την Paris Saint-Germain

Με ποιον; Με το έτερον ήμισυ.

Γιατί; Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε πολλά επιχειρήματα για την πιο ερωτική πόλη. Μπορείς να πας με όποιον θες, αλλά αν μας ρωτάς ο/η σύντροφός σου είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις.

Highlight: Πέρα από τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη βόλτα στη Μονμάρτρη, το ατελείωτο shopping και το Μουσείο του Λούβρου, το Παρίσι προσφέρεται για πολλά άλλα. Μη σταθείς σε αυτά που έχουν δει όλοι. Πήγαινε και ανακάλυψε όλες τις αφίξεις στην πόλη. Το νέο μουσείο του Yves Saint Laurent για παράδειγμα είναι κάτι που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει, ειδικά αν είσαι φαν της μόδας. Κλείσε τη θέση σου, γλίτωσε από τις πιθανές ουρές και δες το Παρίσι αλλιώς.

Μάθε μπαλίτσα: Το καλοκαίρι του 2017, η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως η ομάδα που έχει πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών. Ξόδεψε 222 εκατ. ευρώ για να αγοράσει από την Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ! Πες το στον/στη σύντροφό σου στο ημίχρονο και κέρδισε πόντους.

Πού θα μείνεις: Στο Hôtel Mathis για να την/τον εντυπωσιάσεις και να είσαι και κοντά στη Champs-Elysées. Όλα εγώ πια;

 

Στη Βαρκελώνη για την Barcelona

Με ποιον; Με τον κολλητό/κολλητή.

Γιατί; Μια πόλη σαν τη Βαρκελώνη – από τους ομορφότερους προορισμούς ακόμη και σε περίοδο αναταραχής –, απαιτεί την καλύτερη δυνατή παρέα. Και ποιος είναι ο πιο ιδανικός συνταξιδιώτης; Ο άνθρωπος που σε ξέρει καλύτερα από όλους και θα θέλετε τα ίδια πράγματα.

Highlight: Το ότι θα περπατήσεις στη Las Ramblas και το ότι θα φας tapas και θαλασσινά το ξέρεις. Ακόμη και αν έχεις έρθει για τον Μέσι, τον Πικέ και την παρέα του, όμως, δεν μπορείς να φύγεις από αυτό το μέρος χωρίς να επισκεφτείς τη Sagrada Familia, το αρχιτεκτονικό θαύμα του Gaudi, το Park Güell για να δεις από κοντά τον περίφημο δράκο, αλλά και το Museu Picasso.

Μάθε μπαλίτσα: Η ιστορία της Barcelona την κατέστησε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Καταλονίας και για αυτό το επίσημο μότο της ομάδας είναι το σύνθημα «Més que un club», που σημαίνει «Κάτι περισσότερο από μια ομάδα».

Πού θα μείνεις: Το Hotel España είναι ό,τι πρέπει. Και σε απόσταση αναπνοής από τη Las Ramblas και με τις παροχές που αναζητάς. Κλικ, new tab και έκλεισες.

 

Το καλύτερο; Αν κλείσεις από το Διαδίκτυο με online πληρωμή χρησιμοποιώντας την κάρτα σου, έχεις προνόμια μέχρι και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

Ξεπέρασε το και ετοιμάσου για Champions League.

 

 

Σχολιάστε