ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας στο Holidaynews.gr

Ο Αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας στο Holidaynews.gr.

“Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει. Εξαρτάται από το πόσο “καθαροί” είμαστε εμείς και τα άλλα κράτη. Αν βάλει η Γερμανία μία καραντίνα στους Γερμανούς 15 ημέρες αυτό θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Καλό όμως είναι να κοιτάξουμε τι κάνουμε στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Θα πρέπει να εμβολιαστούμε, θα πρέπει να είμαστε “πράσινοι”, ρίχνοντας τα νούμερα μας, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τουρισμό. Εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία μας είναι καλά, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από το 2020 και θα πάμε και σε ένα καλό ποσοστό του 2019.”

Για τα κορονοπάρτυ που γίνονται:

“Όλοι μας έχουμε τραβήξει μεγάλη δυσκολία εδώ και έναμισι χρόνο. Η νεολαία ειδικά θέλει να ξεσκάσει, να διασκεδάσει. Είναι λογικό να προσπαθούν να εκτονωθούν με τα κορονοπάρτυ τους, αλλά καιρός είναι να μπορέσουμε να εμβολιαστούμε και ας σταματήσουν οι συζητήσεις γύρω από αυτό. Όταν γεννιέται ένα μωρό του κάνουμε εμβόλιο. Αυτά δεν έχουν παρενέργειες; Ο εμβολιασμός είναι το κυριότερο όπλο μας για να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Αυτή την στιγμή κακώς βγαίνουν και κάνουν τα πάρτυ έξω ή σε σπίτια. Ας οπλιστούμε όλοι για να μην μπορούμε να κολλήσουμε. Ακόμα και αν κολλήσουμε να το περάσουμε ανώδυνα. Θέλει ατομική ευθύνη.”

Από ποιές χώρες περιμένουμε ανταπόκριση:

“Σήμερα ήρθε μία πτήση από το Ισραήλ, η οποία ήταν γεμάτη που αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να ταξιδέψει. Ανοίγοντας η σεζόν, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κόσμος θα αρχίσει να ταξιδέυει. Η πρόβλεψη που έχουν κάνει για την φετινή σεζόν σε σχέση με το 2019,  μιλάνε για 45-50%. Νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά, η φετινή σεζόν θα είναι πιο μικρή αλλά δεν θα είναι κακή.”

Για τις νέες πτήσεις που ενδεχομένως υπάρξουν από το Ηράκλειο:

“Η Ryanair έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα, στο Ηράκλειο έχει την μικρότερη ανάπτυξη, αλλά έχει δρομολογία που θα ξεκινήσουν σύντομα εσωτερικό και εξωτερικό. Όχι όμως στον όγκο των Χανίων. To Hράκλειο έχει πολλές εταιρίες και επιλογές να πετάξεις, ειδικά το καλοκαίρι.”

Για τον εμβολαισμό του προσωπικού αλλά και των εταιριών που στεγάζονται στο αεροδρόμιο:

“Τα μέσα μεταφοράς, δηλαδή οι οδηγοί λεωφορείων και το προσωπικό αεροδρομίου θα μπούν τώρα σε ένα πλαίσιο προτεραιότητας. Μέχρι στιγμής ισχύει ο εμβολιασμός ανά ηλικία. Υπάρχει όμως το self test που κάνουμε κάθε εβδομάδα και καταχωρείται μέσα στην λίστα, όπου δηλώνουμε στην πλατφόρμα αν είναι θετικοί ή αρνητικοί. Το καλό είναι ότι πέρυσι δεν είχαμε κρούσματα κορονοϊού μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ με τον προηγούμενο ιό Sars είχαμε αρκετά κρούσματα.”

Σχολιάστε