ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Ελλάδα συναρπάζει τους Βρετανούς- Πρωταγωνιστής η γαστρονομία

H ελληνική γαστρονομία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό των διακοπών στη χώρα μας που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς ταξιδιώτες, όσον αφορά την επιλογή εναλλακτικών προορισμών για διακοπές.

Αυτό αποκαλύπτει ο δείκτης Εναλλακτικών Ταξιδίων που βασίζεται σε έρευνα της ebookers, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελεί τον όγδοο πιο περιζήτητο προορισμό (από το σύνολο 25 χωρών της Ευρώπης) για γαστρονομικό τουρισμό. Κορυφαίος προορισμός σε επίπεδο γαστρονομίας αναδεικνύεται η Ιταλία.

Τα city break ήταν ο κορυφαίος τύπος διακοπών για τους Βρετανούς το 2017 και ακολούθησαν οι διακοπές παραλίας, ενώ οι εναλλακτικοί προορισμοί «ανεβαίνουν» συνεχώς στις προτιμήσεις τους, ως ένδειξη οτι αναζητούν περισσότερες αυθεντικές εμπειρίες.

Στην έρευνα διερευνήθηκαν 31 πόλεις της Ευρώπης (25 χώρες) και 24 παράγοντες σε καθεμία που περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, την αυθεντική κουζίνα, την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, τη φθηνή μπύρα, την καταλληλότητά τους για μοναχικούς ταξιδιώτες και τη φιλικότητα των κατοίκων.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης όσον αφορά την καταλληλότητά της για φωτογραφίες στο Instagram (πρώτη είναι η Ελβετία) αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση (πρώτη είναι η Ολλανδία). Βρίσκεται επίσης στην 13η θέση χωρών με τους φιλικότερους κατοίκους (πρώτη είναι η Μάλτα) και στην 14η για τη φθηνή μπύρα (πρώτη η Ουγγαρία).

Δείτε τον πίνακα…

Σχολιάστε