ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Ο κινεζικός Trip.com προβλέπει μαζική επιστροφή των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη το 2024

Mετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα, ο κινεζικός όμιλος Trip.com σταδιακά ξυπνάει από την λήθαργο και καταγράφει αύξηση 40% στις κρατήσεις για διεθνή ταξίδια, διαβλέποντας ότι το 2024 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης σε επίπεδα 2019.

Προς το παρόν η ζήτηση αφορά κυρίως Ασιατικούς προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και το Μπαλί, όμως καταγράφεται ισχυρή ζήτηση και για την Ευρώπη, προοιωνίζοντας τη δυνητική επιστροφή των Κινέζων τουριστών στη Γηραιά Ήπειρο το 2024.

Η Trip.com είναι το μεγαλύτερο online τουριστικό γραφείο (OTA) στην Κίνα, και πριν ξεσπάσει η πανδημία ήταν ανταγωνιστής των Expedia και Booking.

Όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στο FVW ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος Καταλυμάτων της Trip.com, Ray Chen, η ζήτηση των Κινέζων για πτήσεις στο εξωτερικό είναι ισχυρή. Ωστόσο, η τρέχουσα προσφορά φτάνει μόλις στο 15-20% των επιπέδων του 2019, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλότερες τιμές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Chen, μέχρι τα μέσα του 2023, ο ΟΤΑ θα φτάσει τη μισή χωρητικότητα του 2019, και μέχρι τα τέλη της χρονιάς στο 85%.

Σχολιάστε