ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο χάρτης που δείχνει τα πιο δημοφιλή take away στον κόσμο – Τι τρώνε πιο πολύ οι Έλληνες;

Τι επιλέγει να φάει ο κόσμος όταν παραγγέλνει delivery ή take away; Ένας εντυπωσιακός χάρτης δείχνει τα πιο δημοφιλή take away στον κόσμο, ενώ η επιλογή των Ελλήνων εκπλήσσει…

Σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας  MoneyBeach.co.uk, που χρησιμοποίησε δεδομένα της Google για τον καθορισμό του μέσου όρου του μηνιαίου όγκου αναζήτησης σε κάθε χώρα για το take away, φαίνεται πως στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά το κινέζικο, η πίτσα και ακολουθούν το ινδικό και άλλες επιλογές.

Ο χάρτης του ευρωπαϊκού take away

Ο χάρτης δείχνει πως η πίτσα είναι το αγαπημένο γεύμα σε πακέτο στον κόσμο, με το κινέζικο να ακολουθεί στις προτιμήσεις. Η πίτσα μάλιστα προτιμάται για take away σε 44 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Γερμανίας και φυσικά της Ιταλίας, ενώ το κινέζικο είναι κορυφαίο σε 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και Ελλάδας.

Ο χάρτης του παγκόσμιου take away

Στον χάρτη κάθε χώρα έχει χρωματιστεί με το αντίστοιχο φαγητό που επιλέγει να πάρει σε πακέτο, και βλέπετε πως στην Ελλάδα κυριαρχεί το κινέζικο ως επιλογήΗ λίστα, λοιπόν, με τις επιλογές ανά τον κόσμο για φαγητό σε πακέτο διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Pizza – 44 χώρες
  2. Κινέζικο – 29 χώρες
  3. Sushi – 10 χώρες
  4. Fish & Chips – 6 χώρες
  5. Fried Chicken – 5 χώρες
  6. Indian – 4 χώρες

Σχολιάστε