Uncategorized

Παρουσίαση βιώσιμης ανάπτυξης από τον ΟΛΗ

Τον 1ο απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης παρουσίασε το πρωί της Τρίτης ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου.

Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΑΕ λαμβάνοντας υπόψη την βιώσιμη ανάπτυξη και αναγνωρίζοντας το οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα του λιμανιού στην τοπική κοινωνία παρουσίασε την 1η έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ο απολογισμός συντάχθηκε από την ομάδα της ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε σε συνεργασία με τα στελέχη και τη Διοίκηση του Ο.Λ.Η. Α.Ε

Στόχος Απολογισμού:
-Διαφάνεια σχετικά με τη διακυβέρνηση, το έργο και τη λειτουργία του Οργανισμού καθώς και τη συμβολή του στη βιώσιμη ανάπτυξη.
-Μέσο λογοδοσίας απέναντι στα ενδιαφερόμενα μέρη (Διοίκηση, μέτοχοι, εργαζόμενοι, προμηθευτές, κοινωνία των πολιτών, πελάτες κ.λπ.).

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, Βαρδαβάς Ιωάννης:

“Προτεραιότητά μας η ενσωμάτωση των βιώσιμων αρχών στις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός μας. Το λιμάνι του Ηρακλείου, έχει χαράξει μία μακραίωνη ιστορία ήδη από τα αρχαία χρόνια. Η σημαντικότητά του συνεχώς αυξάνεται, όπως αυξάνεται και ο χώρος δραστηριοποίησής του και αναβαθμίζονται αδιάκοπα οι εγκαταστάσεις του.
Συνοδοιπόροι στο έργο μας είναι οι διαρκείς δράσεις που αφορούν όλες τις πτυχές του Οργανισμού, Κοινωνία – Περιβάλλον – Οικονομία. Δράσεις που έχουν είτε επενδυτική μορφή είτε αποσκοπούν στην ενίσχυση και την υποστήριξη τοπικών ομάδων.
Η συγκεκριμένη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για το 2021 αντικατοπτρίζει με λεπτομέρεια όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν και τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν, προκειμένου να αποτυπωθεί η βιώσιμη πορεία που έχει χαράξει ο Ο.Λ.Η Α.Ε. Με απόλυτη διαφάνεια των πράξεών μας και θέλοντας να μυήσουμε την κοινωνία μας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον και πρακτικές, ελπίζουμε το μήνυμα της έκθεσης αυτής να γίνει η νέα κατεύθυνση στην πυξίδα της κοινωνικής συνείδησης.
Όραμά μας είναι να αναδείξουμε την αξιοσημείωτη προσπάθεια της διοίκησης να εναρμονίσει πλήρως τις υπηρεσίες του Ο.Λ.Η Α.Ε με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τις βιώσιμες αξίες.”

Στο παρακάτω link θα βρείτε τις δηλώσεις του Διευθύνων Σύμβουλου του ΟΛΗ, Μηνά Παπαδάκη.

https://www.youtube.com/watch?v=mxa_Tq-nzgo

https://www.youtube.com/watch?v=NEKyhYaA3zY

 

 

Σχολιάστε