ΑΡΘΡΑ-ΓΝΩΜΕΣ

Ποιά κρύβεται πίσω από τα μεγάλα και λαμπερά event στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια.

Η Αρετή Γεωργαλή γνωστή και ως Madame Sousou κρύβεται πίσω από κάθε κοινωνική εκδήλωση που έχει “τη χρυσόσκονη” που όλοι ονειρευόμαστε.

Η Αρετή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο και παρόλο που οι σπουδές της και οι πρώτες επαγγελματικές της ενασχολήσεις δεν είχαν καμία σχέση με το σημερινό αντικείμενο της, η ζωή την οδήγησε σε αυτό που σήμερα όλοι θαυμάζουν μετά από κάθε της δουλειά.
Την θυμάμαι προσωπικά να ετοιμάζει και να επιμελείται όχι βέβαια ως επαγγελματίας τα πρώτα παιδικά πάρτυ του ανηψιού της Γιώργου και της ανηψιάς της Μαρίλιας.
Πάνε πολλά χρόνια από τότε αλλά πάντα η παρέα μας την επιδοκίμαζε και την προέτρεπε να ασχολείται με κάθε ευκαιρία.
Κι εκείνη πάντα δεκτική και καλοπροαίρετη δεν μας χαλούσε χατήρι.
Ως που μια μέρα πήρε την απόφαση. 
Θυμάμαι πως ήταν μέσα στην κρίση που βασάνισε την χώρα .
Ένας καινούργιος χώρος στο κέντρο του Ηρακλείου αποτέλεσε το στρατηγείο της.
Περνούσα καθημερινά όταν ακόμα είχε εφημερίδες και λευκές κόλλες στη βιτρίνα για να μην καταλάβου όσοι δεν την ήξεραν τι έκανε…
Από κει έγινε γνωστή σε ανθρώπους που δεν την γνώριζαν αλλά την εμπιστεύτηκαν για την έμπνευση την ικανότητα της να δουλέψει με τα “χεράκια της” το καθετί μακρυά από τα έτοιμα της αγοράς και βέβαια να είναι πάντα ακούραστη ακόμα κι όταν είχε να κοιμηθεί μέρες και νύχτες και βέβαια χαμογελαστή.
Με την madame Sousou γνωριζόμαστε από παιδιά.
Έχουμε κάνει παρέα,ταξίδια,ξενύχτια και αμέτρητες συζητήσεις και βέβαια έχουμε μαγειρέψει πολλές φορές μαζί στην κουζίνα του σπιτιού μου.
 
Έτσι, ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος για να μιλήσω για την δουλειά της, γιατί πάντα θα υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας και της προσωπικής σχέσης που επηρεάζει την κάθε αναφορά.
Η δουλειά της όμως μιλάει από μόνη της και δεν έχει ανάγκη διαφημιστές.
Στον προχτεσινό γάμο του κοινού μας φίλου Αντώνη και της συζύγου του Γιούλιας Καράτζη στο υπερπολυτελές Nana Princess, νομίζω έπεισε και τον πλέον δύσπιστο για το τι μπορεί να καταφέρει.
Ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι και ταινία από αυτές που δεν χορταίνεις να βλέπεις. 
Γράφω αυτές τις αράδες όχι φυσικά γιατί μου το ζήτησε ούτε επειδή το χρωστάω.
Γράφω για να της πω ότι θα θαυμάζω πάντα τους ανθρώπους που ξεκινούν από το πουθενά μόνοι τους και πορεύονται με όραμα μεράκι και αγάπη σ’ αυτό που κάνουν χωρίς εκπτώσεις και ανταλλάγματα.
Η Αρετή ως άνθρωπος είναι μια εξαιρετική ψυχή που χαίρεσαι να την έχεις κοντά σου και ως Madame Sousou ένα success story όπως συμφωνήσαμε να το ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια.
Μα πάνω απ’ όλα είναι μια πραγματικά καλή ψυχή που δίνει τον εαυτό της σ’ αυτό που κάνει για τον άλλο σαν να επρόκειτο για δική της υπόθεση.
Συνέχισε να μας εκπλήσσεις, απλά σε θαυμάζουμε .
Κώστας Συλιγάρδος.

Σχολιάστε