ΕΡΕΥΝΕΣ - ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΤ: Το 32% των παγκόσμιων προορισμών είναι κλειστοί λόγω κυβερνητικών περιορισμών

Ένας στους τρεις προορισμούς παγκοσμίως είναι πλέον εντελώς κλειστός για τον διεθνή τουρισμό, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.)

Η ένατη έκθεση ταξιδιωτικών περιορισμών ταξιδιού του Π.Ο.Τ., που δημοσιεύθηκε, σήμερα, Δευτέρα, ανέφερε ότι η εμφάνιση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού ώθησε πολλές κυβερνήσεις να αντιστρέψουν τις προσπάθειες για την ελάφρυνση των περιορισμών στα ταξίδια, με το πλήρες κλείσιμο των συνόρων για τους τουρίστες, κυρίως σε περιοχές της Ευρώπης, της Ασίας και του Ειρηνικού.

Παράλληλα, η έκθεση παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των μέτρων που ισχύουν σε 217 προορισμούς.

Αναλυτικά:

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, το 32% των προορισμών παγκοσμίως (69 συνολικά) είναι εντελώς κλειστοί για διεθνή τουρισμό.

Από αυτούς, περίπου πάνω από τους μισούς (38 προορισμούς) έκλεισαν για τουλάχιστον 40 εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, το 34% των παγκόσμιων προορισμών είναι σήμερα μερικώς κλειστό για διεθνείς τουρίστες.

Οι περιφερειακές διαφορές όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, παραμένουν. Από τους 69 προορισμούς όπου τα σύνορα είναι εντελώς κλειστά για τους τουρίστες, 30 βρίσκονται στην Ασία και τον Ειρηνικό, 15 στην Ευρώπη,11 στην Αφρική, 10 στην Αμερική και 3 στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, αυξάνεται ο αριθμός των προορισμών που απαιτεί πλέον από τους διεθνείς τουρίστες να παρουσιάσουν αρνητικό μοριακό τεστ ή τεστ αντιγόνου κατά την άφιξη και επίσης να παρέχουν στοιχεία επικοινωνίας για σκοπούς εντοπισμού.

Το 32% όλων των προορισμών θέτει τώρα ως προαπαιτούμενο για τις διεθνείς αφίξεις  το αρνητικό τεστ, σε συνδυασμό με καραντίνα, ενώ το ίδιο ποσοστό αντιμετωπίζει τα τεστ ως ένα δευτερεύον ή τρίτο μέτρο.

Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό, με τις διεθνείς αφίξεις να μειώνονται κατά 74%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο Π.Ο.Τ. τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι το 2020 καταγράφηκαν 1 δισεκατομμύριο λιγότερες διεθνείς αφίξεις παγκοσμίως από ό, τι το προηγούμενο έτος, λόγω της άνευ προηγουμένου πτώσης της ζήτησης και των εκτεταμένων ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως αναφέρει η έκθεση.

Σχολιάστε