Uncategorized

ΠΟΥ:Πολύ υψηλός παγκόσμιος κίνδυνος από την παραλλαγή Όμικρον

H παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού αναμένεται να εξαπλωθειί διεθνώς, αποτελώντας έναν «πολύ υψηλό» παγκόσμιο κίνδυνο, με άνοδο των κρουσμάτων που θα έχει «σοβαρές συνέπειες» σε ορισμένες περιοχές, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Οργανισμός εξέδωσε τεχνικές συμβουλές με τις οποίες καλεί τα 194 κράτη-μέλη του να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς στις ομάδες υψηλής προτεραιότητες και να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν σχέδια αντιμετώπισης ώστε να διατηρηθούν οι βασικές υπηρεσίες υγείας.

Η Όμικρον περιλαμβάνει έναν πρωτόγνωρο αριθμό μεταλλάξεων ακίδας, ορισμένες από τις οποίες προκαλούν ανησυχία για τον πιθανό αντίκτυπο στην εξέλιξη της πανδημίας, αναφέρει ο Οργανισμός και τονίζει ότι ο γενικός παγκόσμιος κίνδυνος που σχετίζεται με την παραλλαγή Όμικρον αξιολογείται ως πολύ υψηλός.

Όπως επισημαίνει, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την καλύτερη κατανόηση των ικανοτήτων της Όμικρον να διαφύγει της ανοσίας που δημιουργούνται από τα εμβόλια και από τη νόσηση. Τα κρούσματα και οι μολύνσεις είναι αναμενόμενες σε εμβολιασμένους ανθρώπους, όπως σε μικρή και προβλεπόμενη αναλογία.

Σχολιάστε