ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων δρομολόγησης του οικολογικού, ταχύτερου, νεότερου και πολυτελέστερου πλοίου των Χανίων

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η ΤελετήΕγκαινίων του οικολογικού, ταχύτερου, νεότερου καιπολυτελέστερου πλοίου της γραμμής των Χανίων, του Cruise FerryΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι του Πειραιά, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη – Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η εταιρεία τιμά την όμορφη πόλη των Χανίων και την ιστορία τους.Το όνομα του πλοίου είναι εμπνευσμένο από τον εγγονό του Μίνωα, Κύδωνα που ίδρυσε την πόλη των Χανίων, την αρχαία Κυδωνία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα καισυνεχίστηκε με την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου τηςεταιρείας – κ. Αντώνη Μανιαδάκη.

Έπειτα, ακολούθησε η ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας καιΝησιωτικής Πολιτικής – κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι,η δρομολόγηση του Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ αποτελεί μίασημαντική επένδυση, ειδικότερα αυτήν τη δύσκολη χρονικήπερίοδο, συμβάλλοντας στην ανόρθωση του τουρισμού και τηνανάπτυξη του μεταφορικού έργου. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσεστη συνέχιση της πιστής εφαρμογής και τήρησης των υγειονομικώνπρωτοκόλλων και μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, όπωςαυτά εφαρμόστηκαν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Μεταξύάλλων ανέφερε ότι, το Υπουργείο Ναυτιλίας και ΝησιωτικήςΠολιτικής έχει σταθεί αρωγός δίπλα στις ναυτιλιακές εταιρείες καιτους ναυτικούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις τηςπανδημίας. Τέλος, ευχήθηκε στη Διοίκηση της εταιρείας, τουςΑξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου ΚΥΔΩΝΠΑΛΑΣ ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τωνΜινωικών Γραμμών, κ. Emanuele Grimaldi, μέσω του σύντομουχαιρετισμού του, ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και τις Αρχές για την
τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση αυτή και καλωσόρισεόλους τους παρευρισκομένους στο Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ. Ευχαρίστησε, επίσης, το προσωπικό των Μινωικών Γραμμών σεστεριά και θάλασσα, που συνέχισαν να προσφέρουν αδιάλειπτα τιςυπηρεσίες του στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τηςεταιρείας υπό τις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας.

Τέλος,υπογράμμισε τη σημασία της συνέχισης λειτουργίας σημαντικώντομέων της οικονομίας, εν μέσω της περιόδου της υγειονομικήςαυτής κρίσης, όπως οι κλάδοι των μεταφορών/logistics και τηςναυτιλίας.Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του Cruise FerryΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, ο Περιφερειάρχης Αττικής – κ. Γιώργος Πατούλης,ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής -Αντιναύαρχος Λ.Σ – κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός ΓραμματέαςΛιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων – κ.Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου καιΝησιωτικής Πολιτικής – κα. Χριστιάννα Καλογήρου, ο Α΄ ΥπαρχηγόςΛιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής – Αντιναύαρχος Λ.Σ.- κ.Κωνσταντίνος Πουλής, ο Β΄ Υπαρχηγός Λιμενικού ΣώματοςΕλληνικής Ακτοφυλακής – Υποναύαρχος Λ.Σ. – κ. ΝικόλαοςΙσάκογλου, ο Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος –Υποναύαρχος Λ.Σ.- κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, οι ΔιευθυντέςΚλάδων Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής: οΔιευθυντής Α΄ Κλάδου – Υποναύαρχος Λ.Σ. – κ. ΓεώργιοςΚαραγεώργος, ο Διευθυντής Β΄ Κλάδου – Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. κ.Δρόσος Ρεΐζης, ο Διευθυντής Γ΄ Κλάδου – Υποναύαρχος Λ.Σ. – κ.Εμμανουήλ Κανάλης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά –Υποναύαρχος Λ.Σ. – κ. Αλέξανδρος Τσελίκης.

Επίσης, την εκδήλωσηπαρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου(Ν.Α.Τ.) – κ. Ανδρέας Κομματάς, ο Αντιπρόεδρος του ΝαυτικούΑπομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.) – κ. Νικόλαος Καλλιβρούσης, οΠρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. – κ. ΕμμανουήλΤσικαλάκης, ο Αντιπρόεδρος Β’ της Πανελλήνιας ΈνωσηςΠλοιάρχων Ε.Ν. – κ. Μιχαήλ Φωτεινός, ο Πρόεδρος του ΠανελλήνιουΣυνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν. – κ. ΕυάγγελοςΔανομάρας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΈνωσηςΑρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Ε.Ν. – κ. Ελευθέριος Σαριδάκης, οΤαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – ΘαλαμηπόλωνΕ.Ν.- κ. Γιώργος Μιχελής, ο Γενικός Γραμματέας της ΠανελλήνιαςΕπαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ε.Ν. – κ. Νικόλαος Μπαρούνης,ο Διευθύνων Σύμβουλος XRTC Business Consultants – ΠρόεδροςΕκτελεστικής Επιτροπής, The International Propeller Club of theUnited States – International Port of Piraeus – κ. ΓιώργοςΞηραδάκης, εκπρόσωποι των
Συλλόγων/Σωματείων/Συνδέσμων/Ενώσεων, των ΜΜΕ, συνεργάτεςκαι φίλοι της εταιρείας, κ.ά. Εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν επίσης οΑντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου- κ. Μιχάλης Χατζάκης,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Κωνσταντίνος Μαμαλάκης& Γεώργιος Παπαγεωργίου, Διευθυντικά Στελέχη και Αξιωματικοίτου Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας – κ. Αντώνης Μανιαδάκηςευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που ανταποκρίθηκε θετικάστην πρόσκληση και τόνισε ότι η παρουσία του καταδεικνύει τηνένθερμη στήριξη της Πολιτείας σε τέτοιου είδους επενδυτικάσχέδια, που συμβάλλουν τόσο στην αναβάθμιση της ελληνικήςακτοπλοΐας, όσο και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη τηςχώρας μας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επισήμανετα ακόλουθα:«Το σύγχρονο οικολογικό Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣκατασκευάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας υπό την αποκλειστική μουτότε ευθύνη. Μαζί με τα τρία αδερφά του πλοία, είναι τα ταχύτερασυμβατικά, επιβατηγά-οχηματαγωγά του κόσμου.  Αποτελεί λοιπόντο νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων.Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ μπορεί να φιλοξενήσει 2.500επιβάτες το καλοκαίρι / 2.448 επιβάτες το χειμώνα, 758 κλίνες και700 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 113 φορτηγά και 100 Ι.Χ.. Αναπτύσσειυπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει πολυτελήξενοδοχειακό εξοπλισμό και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειαςκαι πλοήγησης.Στόχος της εταιρείας μας, μέσω της δρομολόγησης του CruiseFerry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά – Πειραιάς,είναι να προσφέρει στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες μας,ασφαλείς, ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες, μετατρέποντας τοταξίδι τους με πλοίο σε μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία».

Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ εκτελεί προγραμματισμέναδρομολόγια, με αναχωρήσεις, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, απόΔευτέρα έως Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 καιαπό το λιμάνι της Σούδας στις 23:59 και κάθε Σάββατο και Κυριακήαπό το λιμάνι του Πειραιά στις 11:00 και από το λιμάνι της Σούδαςστις 22:30

Σχολιάστε