ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προετοιμάζεται το καρναβάλι της Πάτρας για το 2023 όπως το γνωρίζαμε πριν από την πανδημία

Ο Δήμος Πατρέων έχει αποφασίσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του Καρναβαλιού για το 2023 να υλοποιηθεί όπως το γνωρίζαμε, στην προ της πανδημίας εποχή.

Το Πατρινό Καρναβάλι κατέχει κεντρική θέση στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης λόγω της δημιουργικής, αυθόρμητης και μαζικής συμμετοχής που το χαρακτηρίζει και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα της Πάτρας. Είναι το πολυπληθέστερο σε συμμετοχή μεταμφιεσμένων και είναι αναμφισβήτητα πρώτο στην Ευρώπη σε συμμετοχή νέων που συμμετέχουν αυθόρμητα, με κέφι και πάθος. Είναι σημαντικό για την Πάτρα, ότι το ενδιαφέρον των καρναβαλιστών όχι μόνο δεν μειώθηκε λόγω των δυσμενών καταστάσεων που βιώσαμε εξαιτίας της πανδημίας, αλλά το 2022 έδωσαν το «παρών» με τρόπους πρωτότυπους και ευφάνταστους, μέσω διαδικτύου και μέσω ζωντανών εκδηλώσεων. Έτσι, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης ζωντάνεψαν και πάλι, στο πλαίσιο όμως, των μέτρων που είχαν επιβληθεί και που περιόριζαν τις μαζικές σε ανοικτούς χώρους εκδηλώσεις.

Εξάλλου, η αρμόδια δημοτική επιχείρηση για το Καρναβάλι προχώρησε στην πραγματοποίηση δύο σημαντικών αποφάσεων που αφορούν στο παρόν και το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού, την καθιέρωση επίσημου εγκεκριμένου εμπορικού σήματος και την κατάθεση φακέλου για την ένταξη του θεσμού στον κατάλογο της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς.

Σχολιάστε