Uncategorized

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ρόδου αεροσκάφος της ΤUI με όνομα “Rhodes”

Ιδιαίτερη τιμή σήμερα για τη Ρόδο η ονοματοδοσία του νέου αεροσκάφους, τύπου BOEING 737 MAX 8 της TUI με το όνομα Ρόδος (RHODES), η οποία έλαβε χώρα κατά την τελετή, που διοργανώθηκε στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου. Η ονοματοδοσία αυτή σηματοδοτεί την άψογη συνεργασία μεταξύ του ομίλου της TUI, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου της Ρόδου.

Κατά την τελετή ονοματοδοσίας, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ανέφερε: «Με το όνομα Ρόδος στην μυθολογία ήταν γνωστή μία γυναικεία μορφή, επώνυμη ηρωίδα της νήσου Ρόδου, η οποία αναφέρεται ως σύζυγος του θεού Ηλίου . Σήμερα, το όνομα Ρόδος, είναι γνωστό παγκόσμια, ως το νησί, από τα σημαντικότερα οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και ολόκληρης της χώρας. Η Ρόδος παρουσιάζει εδραιωμένη θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού και αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε στη Ρόδο, τους εκπροσώπους της Tui και τους παριστάμενους και ανέφερε : «Είναι ιδιαίτερη τιμή για το νησί μας, η παρουσία, του ομίλου της Tui. Ενός παγκόσμιου τουριστικού Κολοσσού που έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της Ελλάδας και της Ρόδου στη διεθνή αγορά. Σε ετήσια βάση εξυπηρετεί 30 εκατ. ταξιδιώτες σε 180 προορισμούς, με 140 αεροσκάφη και 13 κρουαζιερόπλοια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του (ομίλου), η Ελλάδα έχει κερδίσει μία ακόμη καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά τον αριθμό διακίνησης τουριστών μεταξύ των προορισμών που ασκεί δραστηριότητα. Η Ρόδος, η ναυαρχίδα του τουρισμού έχει αποκτήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην αύξηση αυτή και βεβαίως όχι τυχαία. Ισχυροί δεσμοί έχουν οικοδομηθεί στην διάρκεια δεκαετιών μεταξύ του ομίλου της TUI, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου της Ρόδου. Δεν είναι τυχαίο, ότι τα επιχειρησιακά σχέδια του ομίλου στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Ρόδο αυξάνονται στο επίπεδο των τουριστικών υπηρεσιών. Είναι γνωστό, ότι συνεργάζεται με πολλά ξενοδοχειακά καταλύματα στο νησί μας και διατηρεί πολυπληθές προσωπικό για τις δραστηριότητες του».

Ο Τουρισμός τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος «αποτελεί την κινητήρια δύναμη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ρόδου, ο οποίος βέβαια με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, την στήριξη και την συνεργασία θα διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα του στις διεθνείς αγορές και θα επηρεάσει άμεσα και τους άλλους τομείς ανάπτυξης της οικονομίας μας.Ο Δήμος Ρόδου δίδει έμφαση στις συνεργασίες, στην συμμετοχή και στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην ποιότητα και στην ασφάλεια του προορισμού. Εμπλουτίζει με κάθε τρόπο και με κάθε δράση την συνολική εμπειρία του επισκέπτη, την φιλοξενία και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ονοματοδοσίας του αεροσκάφους με το RHODES το οποίο θα ταξιδεύει με το όνομα αυτό σε όλο τον κόσμο. «Το όνομα RHODES δεν εκφράζει μόνο τον προορισμό, αλλά ενσωματώνει την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες της φιλοξενίας, της φιλίας, της συνεργασίας. Είμαστε βέβαιοι, ότι το αεροσκάφος, RHODES θα ανοίξει τα φτερά του στους αιθέρες και θα μεταφέρει το όνομα αυτό, ΕΠΑΞΙΑ, ως ενός από τους πιο όμορφους, σύγχρονους και ασφαλείς τόπους. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες του και θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι επιβάτες θα αποκομίζουν πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας».

Τέλος ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους εκπροσώπους της Tui , στα ταξίδια του το αεροπλάνο να είναι καλοτάξιδο, ασφαλές και προσοδοφόρο και ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές της πρωτοβουλίας για την εξαιρετική αυτή τιμή και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να υλοποιούν τους οραματικούς τους στόχους και να αποκτήσουν και άλλα πολλά αεροσκάφη και σύντομα να τελεστεί η ονοματοδοσία και σε άλλο αεροσκάφος με το όνομα Κολοσσός της Ρόδου.

Κατά την τελετή ονοματοδοσίας παρέστησαν. Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, ανώτατα στελέχη της TUI μεταξύ των οποίων ο Director, Tui Destination Service κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος , ο κ. Αγαπητός Ξάνθης, ως εκπρόσωπος της Υπουργού Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά, ο Πρόεδρος των Επιμελητηρίων Ελλάδας κ Αλέξανδρος Βασιλικός, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και μέλη του συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων , ο Πρόεδρος των Διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος, πολλοί επιχειρηματίες και συνεργάτες της Tui. Ανάδοχος της ονοματοδοσίας του αεροσκάφους ήταν η σύζυγος του δημάρχου κ. Αγάπη Καλομοίρη. Εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, προσεφέρθη στους επιβάτες, κατά την αναχώρηση του αεροσκάφους προς το Ελσίνκι, ως ενθύμιο μία γκραβούρα από τη Ρόδο με το Θεό Ήλιο Απόλλωνα.

Σχολιάστε