ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πρωτοποριακή εφαρμογή για την κρουαζιέρα “χτυπά” την πόρτα της Κρήτης”

Στην Κρήτη βρίσκεται ο κ. Παναγιώτης Ντεντόπουλος, Σύμβουλος Ανάπτυξης σε θέματα κρουαζιέρας και ασφάλειας λιμένων, όπου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, Πειραιά και Κολούμπια των ΗΠΑ, υλοποιούν ένα πρωτόγνωρο σχέδιο για τα ελληνικά δεδομένα.

“Προσπαθούμε αυτή την περίοδο να κάνουμε προτάσεις, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε η επόμενη μέρα και τριετία να μας βρει οργανωμένους για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα και να προβάλουμε την χώρα μας στους χώρους της κρουαζιέρας. Είμαστε σε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το “Ερευνώ και Καινοτομώ”, με συνεργασία τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κολούμπια και Πειραιά, αλλά και τρεις εταιρίες για την προώθηση και την χρήση των νέων τεχνολογιών σε θέματα εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών. Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να κάνουν πράγματα, προκειμένου να είναι μπροστά για να είναι έτοιμες για την επόμενη ημέρα. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και οι νέες ανάγκες μας ωθούν να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τα “εργαλεία” για την επιχειρηματικότητα και να παρέχουν στον επισκέπτη, άμεση ενημέρωση και ασφάλεια.”

Ο κ. Ντεντόπουλος πρόσθεσε: “Θεωρούμε την Κρήτη, ένα σημαντικό προορισμό για την Ελλάδα και όχι μόνο. Έχουμε το Λιμάνι της Σούδας και του Ηρακλείου σε μία μελέτη που κάνουμε, προκειμένου να δούμε τις υποδομές, τις δυνατότητες, τις ανάγκες, την ωριμότητα της τοπικής κοινωνίας για την οργάνωση τους. Νέες προτάσεις για την ανάδειξη του νησιού. Αυτή την στιγμή είμαστε στο στάδιο που υλοποιούμε μία έρευνα 6 λιμανιών (Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα). Το Ηράκλειο και τα Χανιά για εμάς είναι στρατηγικής σημασίας, διότι θεωρούμε ότι η Κρήτη έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στο κομμάτι αυτό. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα, αρκεί να δουλέψουμε σωστά και να οργανωθούμε, για την αύξηση του τζίρου στην τοπική αγορά. Τον Μάρτιο θα παραδοθεί η μελέτη και μετά θα οργανωθούν κάποιες ημερίδες για την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και τις δυνατότητες. Η επόμενη μέρα να μας βρει με καλύτερη οργάνωση και δυνατότητες.Για εμάς είναι σημαντικό, εκτός την ασφάλεια, η προώθηση της τοπικής πολιτιστικής ανάδειξης.”

Σχολιάστε