ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πτώχευσε η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flyr – είχε πτήσεις και προς Ελλάδα

Πτώχευση κήρυξε την 1η Φεβρουαρίου η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους επιβατών Flyr.

H Flyr είχε δρομολόγια από και προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε ανακοινώσει δύο πτήσεις την εβδομάδα προς Κέρκυρα από τις 20 Ιουνίου.  

Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της μόλις το καλοκαίρι του 2021, με έδρα το Όσλο και επιχειρησιακή βάση στο αεροδρόμιο του Όσλο, Gardermoen. Εκτελούσε πτήσεις εντός της Νορβηγίας και μεταξύ Νορβηγίας και ευρωπαϊκών προορισμών αναψυχής.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της, το οικονομικό σχέδιο της Διοίκησης, που θα διασφάλιζε χρηματοδότηση για να συνεχίσει τη λειτουργία της απέτυχε και έτσι το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για περαιτέρω λειτουργία. Η Flyr έχει πλέον διακόψει τις συναλλαγές της και βεβαίως όλες οι πτήσεις ακυρώνονται χωρίς να επανα- προγραμματιστούν.

Λόγω της απότομης αύξησης των τιμών των καυσίμων η εταιρεία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ένα δραστικό πρόγραμμα λιτότητας, στο οποίο ο στόλος των αεροσκαφών της μειώθηκε στο μισό. Η εταιρεία διαχειριζόταν έναν μισθωμένο στόλο 12 αεροσκαφών Boeing 737.

“Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους επέλεξαν να πετάξουν μαζί μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο”, τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία παραπέμπει όσους  έχουν κάνει κράτηση εισιτηρίου μαζί της να επικοινωνήσουν με την εταιρεία της πιστωτικής τους κάρτας για επιστροφή χρημάτων.

Ο σύνδικος πτώχευσης έχει πλέον αναλάβει όλη την ευθύνη για την εκκαθάριση της εταιρείας.

Σχολιάστε