ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ρέθυμνο: Γέμισαν τα ξενοδοχεία ενόψει Πάσχα

Πληρότητες πάνω από 60% καταγράφονται στα ξενοδοχεία της πόλης για την περίοδο του Πάσχα με την πλειοψηφία των επισκεπτών να προέρχεται από χώρες του εξωτερικού, αφού και φέτος ο εσωτερικός τουρισμός παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, οι επισκέπτες από χώρες της Ευρώπης δίνουν φέτος την περίοδο του Πάσχα το «στίγμα», αφού αποτελούν την πλειοψηφία των επισκεπτών στο Ρέθυμνο την εν λόγω περίοδο. Η τουριστική σεζόν, άλλωστε, ξεκίνησε δυναμικά και νωρίτερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, καταγράφοντας ήδη σημαντικές πληρότητες στα ξενοδοχεία και αυξημένο αριθμό αφίξεων.

Σε αυτό έχουν συμβάλει τόσο τα γεγονότα στην Τουρκία όσο και το ότι το Καθολικό Πάσχα έχει συμπέσει με το Ορθόδοξο, συνεπώς πολλοί είναι εκείνοι που «ψηφίζουν» την Ελλάδα και την Κρήτη για τις διακοπές τους. «Όπως κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο υπάρχουν μεγάλες πληρότητες στα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπορικών εταιρειών, ωστόσο φέτος οι Έλληνες επισκέπτες είναι ελάχιστοι για την περίοδο του Πάσχα. Το «στίγμα» δίνουν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι είναι αρκετοί και στα ξενοδοχεία της πόλης μας. Έχουμε πληρότητες πάνω από 60% στα ξενοδοχεία, εικόνα που διαφοροποιείται

Οι επαγγελματίες της πόλης είναι καθ’ όλα έτοιμοι προκειμένου να υποδεχτούν το αυξημένο τουριστικό ρεύμα που θα δώσει σημαντική «ανάσα» στην τοπική οικονομία ενισχύοντας τις τοπικές επιχειρήσεις μετά από έναν δύσκολο χειμώνα, όπως έχουν επισημάνει έμποροι, επαγγελματίες εστίασης αλλά και ξενοδόχοι.

TUI: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία TUI, πρώτη επιλογή για τις πασχαλινές διακοπές των Γάλλων και των Ολλανδών αποτελεί η Ελλάδα. Στις προτιμήσεις των Γάλλων έπονται το Μαρόκο και η Ισπανία, ενώ των Ολλανδών η Τουρκία.

Παρά τις διαφοροποιήσεις στους προορισμούς, οι ευρωπαίοι πελάτες της TUI αυτό το Πάσχα αναζητούν ηλιόλουστες αποδράσεις, με κυρίαρχη τάση την Ισπανία.

Σε όλη την Ευρώπη, η Ισπανία είναι κορυφαίος προορισμός διακοπών για τους πελάτες της TUI, αναφέρει η εταιρεία, η οποία οργανώνει διακοπές σε περισσότερους από 100 προορισμούς για λογαριασμό 20 εκατ. ταξιδιωτών ετησίως.
Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι προτιμούν την ισπανική ενδοχώρα, ενώ οι Βρετανοί, οι Ελβετοί και Αυστριακοί προτιμούν τη Μαγιόρκα και οι Σκανδιναβοί τη Γκραν Κανάρια.

Πηγή: goodnet.gr

Σχολιάστε