ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ρεκόρ πληρότητας σε όλους τους προορισμούς το Πάσχα

“Βουλιάζουν” Κέρκυρα, Σύρος, Σαντορίνη, Κρήτη και Ρόδος από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Με την Κέρκυρα να βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή των προτιμήσεων Ελλήνων και ξένων τουριστών, τη Σύρο να “βουλιάζει” από Ορθόδοξους και Καθολικούς επισκέπτες και με δημοφιλείς προορισμούς, όπως τα Τρίκαλα Κορινθίας, η Σαντορίνη, η Μύκονος και το Καρπενήσι να “φλερτάρουν” με υψηλές πληρότητες 70-90% συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των κρατήσεων του Πάσχα.

Λίγες μέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το “ζωηρό” ενδιαφέρον εκδρομέων και ταξιδιωτικών πρακτορείων, με τις κρατήσεις να έχουν ξεκινήσει έως και δύο μήνες νωρίτερα για το φετινό Πάσχα. «Η εικόνα για την Κέρκυρα είναι πολύ καλή. Όλα δείχνουν ότι τα κεντρικά ξενοδοχεία καθώς και τα καταλύματα που βρίσκονται σε μία ακτίνα 10-15 χιλιομέτρων από την πόλη θα γεμίσουν. Το Ορθόδοξο και Καθολικό Πάσχα συμπίπτουν φέτος, με αποτέλεσμα να “ζεσταθούν” οι τουριστικές αγορές της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ολλανδίας», αναφέρει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Κώστας Μέριανος.

Στον κοινό εορτασμό του Πάσχα ποντάρει και η Σύρος, που θα υποδεχθεί κυρίως Έλληνες και Γάλλους επισκέπτες. «Στην Ερμούπολη οι πληρότητες των ξενοδοχείων πλησιάζουν ήδη το 100% και στα χωριά το 50%. Για αναχωρήσεις από τον Πειραιά τη Μεγάλη Πέμπτη, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι επίσης θετικό ότι οι περισσότερες κρατήσεις αφορούν 4-5 διανυκτερεύσεις» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου Ιάκωβος Αρβανίτης.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Πελεκανάκης, με τη σειρά του μιλά για την τεράστια αύξηση που παρουσιάζει φέτος η Κρήτη νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. «Τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι πολύ αισιόδοξα. Φέτος ξεκίνησαν να έρχονται τουρίστες στην Κρήτη από τις 17 Μαρτίου, ενώ το 2016 από τον Απρίλιο και μετά». Ο Γιώργος Πελεκανάκης προσθέτει ότι «φέτος η Κρήτη θα “βουλιάξει” από Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους, Ρώσους και Ολλανδούς, και λιγότερο από Ιταλούς πελάτες».

«Η Ρόδος φέτος δείχνει τεράστια αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, αγγίζει και το 65%! Στις αρχές Απριλίου εν όψη Πάσχα περιμένουμε τους πρώτους μας πελάτες που είναι κυρίως Γερμανοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Άγγλοι. Πέρυσι οι πρώτοι μας πελάτες ήρθαν αρχές Μαϊου», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Ιωάννης Παπαβασιλείου.

Σαντορίνη, Αράχωβα, Καρπενήσι, Χαλκιδική και Τρίκαλα Κορινθίας αναμένεται να παρουσιάσουν υψηλές πληρότητες 70-90% για την εποχή, με τους εκδρομείς της τελευταίας στιγμής να καθορίζουν το τελικό ποσοστό. «Τα μηνύματα πάντως είναι ενθαρρυντικά» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Μανώλη Καραμολέγκο.

Αναμενόμενο θεωρούν στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού το γεγονός ότι δημοφιλείς προορισμοί ανά την χώρα θα παρουσιάσουν υψηλές πληρότητες για την εποχή. Από τον περασμένο χρόνο η ηγεσία του Υπουργείου προετοίμαζε ειδικό σχέδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αρχής γενομένης από τον Μάρτη με αφορμή το Sping Break των Ασιατικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και τον κοινό εορτασμό του Πάσχα. Στην εξαιρετική πορεία του τουρισμού φέτος, στάθηκε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε πρόσφατη συνέντευξή της, κάνοντας σαφές ότι στόχος της εθνικής τουριστικής πολιτικής, είναι να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο! Τόνισε μάλιστα, ότι για πρώτη φορά το 2016 πετύχαμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πολλοί επαγγελματίες του κλάδου ποθούσαν τα τελευταία χρόνια. Ενώ, στόχος της ίδιας είναι η επέκταση της επιμήκυνσης σε όλους τους προορισμούς της χώρας.

Ως χαρακτηριστικό του επιτυχούς σχεδιασμού για το 2017 αναφέρεται το έντονο φαινόμενο overbooking από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο φέτος, το οποίο οδηγεί σε υψηλές πληρότητες τόσο το Πάσχα, όσο και το προσεχές φθινόπωρο. Ενώ, πιέζει και τις τιμές προς τα πάνω, αυξάνοντας τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Πηγή: ka-business.gr

Σχολιάστε