Uncategorized

Ρόδος- ελκυστικός και ποιοτικός τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο!

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της Ρόδου στην 34η Διεθνή Τουριστική Έκθεση Philoxenia 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, όχι μόνον στις ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές αλλά και στην ελληνική, την προώθηση και ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με βασικό άξονα τον τουρισμό των ηλικιωμένων, καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συμμετείχε ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στη 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018 που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Η Philoxenia αποτελεί έκθεση – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Στην 34 η Philoxenia 2018 συμμετείχαν 615 εκθέτες από 22 χώρες, επισκέπτες από 47 χώρες (αριθμός ρεκόρ) και 200 ξένοι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Philoxenia πραγματοποιήθηκε και το διεθνές συνέδριο της έκθεσης, συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, με θέμα: «Tουρισμός 55+: Moxλός ανάπτυξης για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

Τις ευνοϊκές συνθήκες που έχει το νησί της Ρόδου για την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας, καθώς η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αποτελεί ένα σημαντικό πιθανό καταναλωτικό κοινό (target goup) του νησιού και οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ρόδος σε όλες τις δυναμικά αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού, συζήτησε διεξοδικά η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, που συμμετείχε στο συγκεκριμένο συνέδριο, με επιφανή στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και εκπροσώπους ξενοδόχων και άλλων τουριστικών φορέων.

Εξαιρετική ήταν, κατά γενική ομολογία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε δικό της χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, αλλά και απλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, είχαν επισκεφθεί όλες τις ημέρες το περίπτερο της Ρόδου. Το «παρών» έδωσαν η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Ψυλλάκης, αλλά και μαθητές από σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου και το στέλεχος κα Αναστασία Σαββιού, υποδέχονταν τους επισκέπτες, παρέχοντας πληροφορίες και διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό του Δήμου Ρόδου. Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού, μελεκούνια και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

 

Σχολιάστε