ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΦΟΡΕΙΣ

Στη Ρόδο η νέα πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

Επίσκεψη στη Ρόδο θα πραγματοποιήσει στο τέλος του μήνα η νέα πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, που ανέλαβε καθήκοντα μόλις πριν από τρεις μήνες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Βρετανίδα πρέσβης θα βρίσκεται στη Ρόδο στις 23 Απριλίου και θα παραμείνει στο νησί μας για δύο μέρες. Στο πλαίσιο του ταξιδιού της, θα έχει συνεργασία με την προξενική αρχή στη Ρόδο ενώ θα πραγματοποιήσει και εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές.

Η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, και τα Βρετανικά προξενεία στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύουν την κυβέρνηση και τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Η πρεσβεία συνεργάζεται με την Ελληνική κυβέρνηση και Ελληνικούς φορείς εκ μέρους της Βρετανικής Κυβέρνησης, καθώς και τους οργανισμούς, και τις Βρετανικές επιχειρήσεις σε θέματα όπως η οικονομία, η ενιαία αγορά και η ανάπτυξη, η ενέργεια και η διεθνής ασφάλεια.

Η Μεγάλη Βρετανία έχει ένα μεγάλο δίκτυο προξενείων με παρουσία στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο και την Κρήτη. Η Ελλάδα υποδέχεται περίπου ένα εκατομμύριο Βρετανούς επισκέπτες κάθε χρόνο ( στη Ρόδο ήρθαν πέρσι 370.000 τουρίστες) και φιλοξενεί μια μεγάλη και ενεργή κοινότητα βρετανών κατοίκων.

Η πρεσβεία της χώρας έχει τρεις βασικές προτεραιότητες:

*Πρώτον, προωθεί τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας και των δύο χωρών.

*Δεύτερον, βοηθά , όπου χρειάζεται και είναι δυνατόν, το μεγάλο αριθμό Βρετανών τουριστών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο, και τους Βρετανούς που κατοικούν στην Ελλάδα.

*Τρίτον, εργάζεται για την ενίσχυση της βρετανικής ασφάλειας – – για παράδειγμα μέσω της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της παράνομης μετανάστευσης.

Πηγή : εφημερίδα Η ΡΟΔΙΑΚΗ / rodiaki.gr

Σχολιάστε